U bent nu hier: HomeOver De Ronde VenenRecreatie en toerismeCultuur, natuur en recreatie

Cultuur, natuur en recreatie

Foto: boot aangemeerd

De Ronde Venen heeft het: gezellige zandstrandjes met verlokkelijk zwemwater, schilderachtige kronkelende veenriviertjes, weids polderlandschap, sfeervolle dorpscentra en monumentale boerderijen.

In de veelzijdige gemeente De Ronde Venen kan elke recreant zijn hart ophalen. Van cultuurliefhebbers tot fietsfanaten, van rustzoekers tot watersporters en van terrasbezoekers tot natuurliefhebbers.

Het meest bekende recreatiegebied in de gemeente is de Vinkeveense Plassen, met daarin een ring van twaalf zandeilanden. In het plassengebied kunt u bijna alles doen op het gebied van watersport: zeilen, zwemmen, duiken, vissen, waterskiën, surfen, roeien, kanoën, noem maar op.

Aan de Vinkeveense Plassen grenst het natuurreservaat Botshol. Dat is een beschermd vogelgebied waar u in een roeiboot kunt genieten van de schoonheid van de waterrijke natuur. Ter bescherming van de vogels is Botshol alleen buiten het broedseizoen toegankelijk.

Het rondeveense polderlandschap met zijn weidse uitzichten leent zich uitstekend voor heerlijke wandel-, fiets- of skeelertochten. U kunt kiezen uit een groot aantal uitgezette routes.

U kunt onze afwisselende gemeente natuurlijk ook helemaal op eigen houtje gaan ontdekken. Eén van de vele pareltjes is de omgeving van het riviertje De Gein met zijn groene weiden, watergangen en boerderijen.
Vroeger werd dit schoolvoorbeeld van Hollands polderlandschap gebied veelvuldig bezocht door schrijvers en kunstschilders. Zij hebben plaatsgemaakt voor natuurliefhebbers, fietsers, wandelaars en andere recreanten.

Snel naar

Eropuit in De Ronde Venen

Zie ook

Recreatievisie

Wandelroutes Groene Hart