U bent nu hier: HomeLeven en werkenOndernemenStarten en vestigen

Starten en vestigen

Foto: winkels Industrieweg

Door haar ligging is De Ronde Venen een aantrekkelijke gemeente om een bedrijf in te vestigen. Rondeveense ondernemingen bevinden zich middenin het prachtige landschap van het Groene Hart, met centra van bedrijvigheid als Amsterdam, Utrecht, Schiphol en de Bloemenveiling Aalsmeer in de directe omgeving. 

Wilt u adviezen over het starten van een bedrijf? Of hebt u hulp nodig bij het opstellen van een ondernemingsplan? Hiervoor kunnen startende ondernemers terecht bij de Kamer van Koophandel.
Ook als u al enige tijd een eigen bedrijf hebt, bent u met uw vragen welkom bij de Kamer van Koophandel. U kunt daar bijvoorbeeld informatie inwinnen over actuele wet- en regelgeving.

De juiste vestigingslocatie van uw bedrijf hangt grotendeels af van uw wensen en bedrijfsactiviteiten. Niet op iedere plek mag u dezelfde commerciële activiteiten uitoefenen. De regels hiervoor zijn vastgelegd in bestemmingsplannen. Wilt u weten of u zich met uw bedrijf op een bepaalde plek mag vestigen? Neem dan contact op met de gemeente.

De gemeente stelt een structuurvisie op voor De Ronde Venen, waarin onder andere staat welke ruimte beschikbaar is voor nieuwe ontwikkelingen.

In De Ronde Venen zijn vier verschillende soorten bedrijfslocaties te onderscheiden. Per categorie gelden verschillende voorschriften. Hier volgt een korte typering van elk van de vier.