U bent nu hier: HomeLeven en werkenSportSport; goed voor lichaam en geest
  • Lees voor

Sport; goed voor lichaam en geest

Sport is voor veel inwoners van De Ronde Venen een belangrijke hobby. Jong en oud kunnen er hun energie en enthousiasme in kwijt. En het is nog goed voor het lichaam ook. Sportbeoefenaars trainen niet alleen hun spieren, maar ook hart, longen en andere vitale functies.

Sporten is ook goed voor de geest. Wat is er lekkerder dan na een volle werkdag een eind te fietsen of een balletje op de tennisbaan te slaan? Of in de sportschool of op het voetbalveld de drukte van de afgelopen week kwijt te raken?

Voor veel mensen is gezelligheid ook een belangrijke reden om te sporten. Op dit deel van de website vindt u meer informatie over sporten in De Ronde Venen.

In de regio werken verschillende organisaties samen om het voor iedereen mogelijk te maken om te sporten. Zo ondersteunen De Ronde Venen en een aantal andere Utrechtse gemeenten de actie 30 minuten bewegen. Want wie dagelijks 30 minuten matig intensief beweegt (kinderen één uur), vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast bestaan er diverse initiatieven om sport ook aan te bieden aan mensen met een beperking of chronische aandoening.

Vind zelf een sport op maat via www.usportanders.nl.

Sportservice Midden Nederland ondersteunt de gemeente De Ronde Venen door een aantal projecten uit te voeren. Een voorbeeld hiervan is: ‘Kies voor Hart en Sport’. Sportservice Midden Nederland werkt hierbij samen met verenigingen en scholen. Meer informatie vindt u op www.sportservicemiddennederland.nl.