U bent nu hier: HomeLeven en werkenMilieu en duurzaamheidAfval
 • RSS

Afval

Nog minder restafval. Doet u mee?

Afval scheiden – dat doet u vast al. U houdt waarschijnlijk al papier, groente-, fruit- en tuinafval (gft), glas, en ook kleding apart. En sinds kort ook plastic, metaal en drankenkartons (PMD). Dit gaat goed, maar kan veel beter. Per huishouden zit er namelijk jaarlijks nog ongeveer 56 kilo papier in het restafval, 142 kilo gft en ook nog 57 kilo PMD.
We willen graag minder restafval, een schoner milieu en minder kosten voor het restafval. U toch ook?

We hebben uw hulp hard nodig!
De gemeente is verantwoordelijk voor het inzamelen van het huishoudelijk afval. Maar bij het afval scheiden hebben we u hulp hard nodig. We gaan u daar bij helpen: we maken afval scheiden  makkelijker. En we stimuleren u uw afval nog beter te scheiden.

Veranderingen papierinzameling

 • Woont u in laagbouw?
  Dan krijgt u tussen 29 augustus en 16 september een papiercontainer (240 liter). De inzameldagen blijven in 2016 hetzelfde. Kijk hiervoor op de Afvalkalender of op www.mijnafvalwijzer.nl of  (voor smartphone en tablet) de gratis te downloaden app AfvalWijzer.
 • Woont u in Baambrugge (laagbouw)?
  Dan krijgt u tussen 29 augustus en 16 september een papiercontainer (240 liter). De papiercontainers worden net als in het buitengebied één keer per maand geleegd, zoals aangegeven op de afvalkalender (roze bolletjes). Vanaf september kunt u uw papier niet meer in de container bij de Ichthusschool kwijt.
  -      160808 Brief papierinzameling laagbouw
 • Woont u in hoogbouw?
  Dan krijgt u geen papiercontainer. De inzameldagen blijven in 2016 hetzelfde. Kijk hiervoor op de Afvalkalender of op de app AfvalWijzer.
  Volgend jaar onderzoekt de gemeente bij alle hoogbouwlocaties welke voorzieningen mogelijk zijn voor gescheiden afvalinzameling.
 • Woont u in het buitengebied?
  Dan hebt u al een papiercontainer of hebt u er onlangs een kunnen aanvragen. De inzameldagen blijven in 2016 hetzelfde. Kijk hiervoor op de Afvalkalender of op www.mijnafvalwijzer.nl of  (voor smartphone en tablet) de gratis te downloaden app AfvalWijzer.
  -      160808 Brief papierinzameling hoogbouw en buitengebied

Vragen over de papiercontainer?
Kijk hieronder bij Vraag en antwoord papiercontainers. Staat het antwoord er niet bij? Bel naar de (gratis) helpdesk van Engels B.V., T. 0800 – 02 02 559. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur.

Meer informatie