U bent nu hier: HomeInternet portalHelp

Help

Op deze pagina krijgt u uitleg over de inrichting en navigatie van de website. Hebt u hierna nog steeds vragen? Stuurt u dan een mailtje naar de webmaster.

De website bekijken

De beste weergave krijgt u met besturingssysteem Windows en de browsers Google Chrome en Mozilla Firefox.

De zoekmachine gebruiken

Als u in bekendmakingen zoekt op postcode, dan moet u de spatie tussen cijfers en letters weglaten.

Downloaden van PDF-bestanden

Ga hier naar http://get.adobe.com/nl/reader/

Binnen deze website is het mogelijk documenten te downloaden. Deze documenten zijn meestal in het PDF formaat. U ziet dit aan de extensie van het bestand: .pdf. Op deze wijze zijn de documenten voor iedereen te lezen, ongeacht het soort software waarmee u werkt. Om de bestanden te openen moet het (gratis verkrijgbare) programma ACROBAT READER van Adobe op uw computer worden gedownload (circa 8.6 Mb).

Een pagina printen

De pagina's van de website zijn opgebouwd uit een aantal frames. Daardoor kan het gebeuren, dat als u een pagina gaat printen, u allerlei vellen met summiere informatie bij de printer aantreft. U kunt dit voorkomen door de volgende handelingen uit te voeren (als u gebruik maakt van Microsoft Internet Explorer):

  1. ga in het tekstgedeelte van de gewenste pagina staan (rechterkant);
  2. druk op uw rechtermuisknop;
  3. klik op 'alles selecteren';
  4. druk nogmaals op uw rechtermuisknop;
  5. klik op 'afdrukken'.

Wat is een RSS-feed en hoe werkt het?

RSS staat voor Really Simple Syndication. De RSS-feeds kunt u vaak herkennen aan een RSS/XML icoon RSS icoon.
Om de berichten te kunnen bekijken, heeft u een RSS-reader nodig die u gratis kunt downloaden. Meer informatie hierover vindt u onder Wat hebt u nodig?
Als u zich op een feed (webpagina) abonneert, wordt deze aan uw lijst met algemene feeds toegevoegd in het favorietencentrum op internet. Bijgewerkte informatie van de feed wordt automatisch naar uw computer gedownload, en kan worden bekeken in Internet Explorer onder favorieten/feeds en andere programma's.

Hoe werkt RSS?
Het is de bedoeling dat u zich per webpagina (feed) die u wilt volgen abonneert. Dit kunt u doen door op het RSS icoontje RSS icoon te klikken.
Op het moment dat u zich abonneert op een webpagina, wordt de link naar die pagina op Internet Explorer in het favorietencentrum onder “feeds” geplaatst. Voor elke webpagina krijgt u een aparte link. Deze linken worden continu geactualiseerd met de laatste informatie. Het is de bedoeling dat u zelf de link aanklikt voor de meest actuele informatie. U krijgt hiervan geen melding.

Waarom is RSS handig?
RSS kan u veel werk uit handen nemen. Als u bijvoorbeeld dagelijks een groot aantal vaste websites bezoekt, dan moet u al deze sites afzonderlijk bezoeken. U moet de site opzoeken, kijken of er nieuwe items zijn geplaatst en vervolgens doorgaan naar de volgende site. Met RSS staan de voor u interessante webpagina's geactualiseerd voor u klaar in het favorietencentrum.

Wat hebt u nodig?
Allereerst een RSS-reader. Er bestaan verschillende RSS-readers. Sommige zijn gratis, voor sommige moet u betalen. Een gratis RSS-reader is bijvoorbeeld Feedreader. U kunt dit programma downloaden van de website www.feedreader.com. Een andere gratis reader is SharpReader, te vinden op www.sharpreader.net. Voor een gebruiksvriendelijke online RSS-reader kunt u terecht bij www.onlinerss.nl.