U bent nu hier: HomeBestuur en organisatieWerken bij De Ronde Venen - Aanvullende informatieStagiair aan het woord: Sven de Jongh

Stagiair aan het woord: Sven de Jongh

Foto: Sven de Jongh

,,Op dit moment volg ik een vierjarige voltijdstudie Sportmarketing & Management aan de HES in Amsterdam. Tijdens mijn laatste opleidingsjaar loop ik stage op de afdeling Samenleving, cluster Sport van de gemeente De Ronde Venen.

Het onderzoek dat ik daar doe, houdt verband met de fusie van de gemeenten Abcoude en het oude De Ronde Venen op 1 januari 2011. Ik breng in kaart welke producten geharmoniseerd kunnen, cq moeten worden en doe aanbevelingen over sportaccommodaties.

Tijdens deze afstudeerstage breng ik in kaart welke producten op sportgebied geharmoniseerd kunnen worden binnen de gemeente De Ronde Venen. Het onderzoek is heel interessant, omdat je door de interviews die daarvoor nodig zijn te maken krijgt met verschillende personen en instanties. Je doet zo kennis en ervaring op. Daarnaast kun je een netwerk opbouwen, wat van pas kan komen op het moment dat je wilt gaan werken.

Verder help ik de gemeente met het organiseren van een toernooi. Dat is niet alleen leerzaam en leuk, maar ook deze kennis en ervaring kun je in de toekomst weer gebruiken.

Tijdens mijn afstudeerstage krijg ik veel vrijheid bij het invullen van mijn werkzaamheden. Mede hierdoor blijft het een uitdaging om stage te lopen bij de gemeente. Het is een erg leuke en vooral leerzame tijd. Gedurende mijn stage krijg ik goede begeleiding van mijn praktijkbegeleider. Ook de andere collega’s zijn zeer behulpzaam. Ik zal studenten zeker aanbevelen om stage te lopen bij de gemeente De Ronde Venen!"