U bent nu hier: HomeBestuur en organisatieCollege Collegeleden
  • Lees voor

Collegeleden

Van links naar rechts: wethouder Aldrik Dijkstra, wethouder David Moolenburgh, wethouder Erika Spil, wethouder Anco Goldhoorn, burgemeester Maarten Divendal en gemeentesecretaris Alexander Meijer

Binnen het college, het dagelijks bestuur van de gemeente, is elke wethouder belast met een aantal beleidsterreinen, de portefeuilles. De burgemeester is op grond van de wet verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid. De overige portefeuilles zijn verdeeld over de wethouders en de burgemeester. Die verdeling is vastgesteld tijdens de collegeonderhandelingen.

Het college van B en W van De Ronde Venen bestaat uit burgemeester Maarten Divendal (tevens voorzitter) en de wethouders David Moolenburgh (CDA), Anco Goldhoorn (RVB) Erika Spil (PvdA/GroenLinks/LokaalSociaal) en Aldrik Dijkstra (ChristenUnie/SGP).

Een gemeentesecretaris is het hoofd is van de ambtelijke organisatie en staat het college van B en W ambtelijk bij. Hieronder vindt u meer informatie over de collegeleden en de verdeling van de portefeuilles binnen het college.