U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichtenZomervakantie opent met zeilevenement op en rond de Vinkeveense Plassen
  • RSS

Zomervakantie opent met zeilevenement op en rond de Vinkeveense Plassen(14-06-2012)

Dit item is gearchiveerd op 28-06-2012.
Foto: wakeboarden NRE Vinkeveense Plassen 2011

De start van de zomervakantie staat helemaal in het teken van het Nationaal Regenboog Evenement – hét zeilevenement van de Randstad – dat op 7 juli 2012 plaatsvindt op de Vinkeveense Plassen. En dat is feest voor jong en oud! Naast de spannende zeilwedstrijden is er op Zandeiland 4 van alles te beleven.

De festiviteiten op zaterdag 7 juli starten in de ochtend met de tewaterlating van de zeilboten uit de Regenboogklasse bij Zandeiland 4 in Vinkeveen. De hele dag pendelt watertaxi ’De Waterland’ tussen Zandeiland 1 en 4.

Lopen op het water
De jeugd kan zich de hele middag prima vermaken. Rond 11.00 uur starten de activiteiten op Zandeiland 4 met demonstraties en open lessen zoals jeugdzeilen, duiken, tumbling, scouting, zumba en capoeira. Er zijn ook wedstrijden Aquabubble, waarin je in een bal kunt lopen op het water! Ook kun je meemaken hoe het is om te sleepwakeboarden. Hierbij wordt je door een kabel voortgetrokken. Kortom: deze middag kun je de meest spectaculaire activiteiten uitproberen!
Vanaf het middaguur start er een kramenmarkt en op het terrein staat een tent met horeca, muziek en optredens. Er zijn optredens van Jazz en Showballet Nicole, Mobilette, Shantykoor Ahoy, Muziekvereniging Viribus Unitis en Zeemanskoor De Turfschippers.

Zeilwedstrijden
De zeilwedstrijden op de Vinkeveense Plassen op zaterdag 7 juli 2012 wordt georganiseerd door de Watersportvereniging Vinkeveen en Abcoude (WVA). De zeilwedstrijden starten om 14.00 uur en duren tot 16.00 uur en zijn vanaf Zandeiland 4 te volgen.
Het Nationaal Regenboog Evenement wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. Het openingsevenement, georganiseerd door de Kamer van Koophandel, vindt plaats op 3 juli in Leiden, de wedstrijden zijn van 4 tot en met 8 juli op respectievelijk de Kagerplassen, het Braassemermeer, de Westeinderplassen, de Vinkeveense Plassen en de Nieuwkoopse Plassen.

Sponsoren
De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Rabobank Rijn en Veenstromen, Ondernemers Vinkevéén, Stichting Recreatieondernemers van Gein tot Venen, Van Schie Groep, G. Klinkhamer Watersport, Cafe Stee-Inn en Recreatieschap Vinkeveense Plassen.
De hoofdsponsoren van het Nationaal Regenboog Evenement zijn: Rabobank Groene Hart Noord, Rabobank Rijn en Veenstromen en Rabobank Schiphol. Subsponsors zijn: BMW, Gaastra, Spelt Bedrijven, Kamer van Koophandel Leiden en Feadship.

Meer informatie
Meer informatie over het evenement vindt u op www.nationaalregenboogevenement.nl.
Facebook: Nationaal Regenboog Evenement Facebook
Twitter: #NRE2012

 

Foto: op 7 juli kun je sleepwakeboarden bij Zandeiland 4. (Foto: Wim Haze)