U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichtenEK Voetbal 2012: veiligheid thuis én in de straat
  • RSS

EK Voetbal 2012: veiligheid thuis én in de straat(24-05-2012)

Dit item is gearchiveerd op 31-05-2012.

Het EK voetbal staat voor de deur. Binnenkort krijgen veel Nederlanders de oranjekoorts weer te pakken. Vele kroegen, huizen en straten zullen dan ook weer oranje gekleurd zijn.

Vlaggetjes en versiering
Vlaggetjes en slingers die de weg overspannen, kleuren het straatbeeld en verhogen de feeststemming in de buurt. Houdt wel rekening met de bereikbaarheid voor hulpdiensten als brandweer en ambulance.

Als de versiering lager dan 4,20 meter hangt, kunnen hoge voertuigen als vuilniswagens en hulpdiensten (brandweer en ambulance) er niet onderdoor. Bij het passeren van de straat kunnen de slingers dan kapot getrokken worden. Dit is onhandig voor de bestuurder en jammer voor de buurtbewoners. Let er dus alstublieft op dat uw versieringen hoger dan 4.20 meter worden opgehangen en houd een breedte van tenminste 3,5 meter vrij.

Tips voor brandveilig versieren
Goede versiering is niet gemakkelijk ontvlambaar. Dit staat vermeld op de verpakking. Niet alle rood, wit, blauw of oranje vlaggetjes die in de handel zijn hebben de juiste brandvertragende kwaliteit. Verzeker u ervan dat u brandveilige versiering aanschaft en aanbrengt. Houd versiering op minimaal 50 centimeter afstand van spotjes en andere apparaten waarvan de oppervlaktetemperatuur kan oplopen, dus ook van de televisie.

Controle door brandweer      
De brandweer voert voorafgaand aan en gedurende het EK een aantal controles uit. Dat doet zij bij horecaondernemers en club- en buurtgebouwen. Wanneer de versiering en/of de bereikbaarheid van uw straat niet voldoet, kunt u aangesproken worden door een medewerker van de brandweer.

U vindt meer informatie en tips op www.brandveiligEK.nl.