U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze pagina vindt u informatie over recentelijke ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. Oude nieuwsberichten vindt u in het archief onder aan deze pagna.

 • Inwoners gevraagd zilver te doneren voor nieuwe ambtsketen

  (18-08-2016)

  Ambtsketen is niet alleen van gemeente, ook van inwoners

  Door zilver beschikbaar te stellen voor de nieuwe ambtsketen, kunnen inwoners een bijdrage leveren aan de nieuwe ambtsketen die wordt vervaardigd. Op die manier wordt het niet alleen een keten van de gemeente of de burgemeester, maar van iedereen in  de gemeente. Inmiddels hebben de eerste inwoners zilver beschikbaar gesteld.

  Lees verder
 • Feestweek Abcoude 2016

  (18-08-2016)

  Van 23 tot en met 27 augustus worden tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen, om de Feestweek Abcoude veilig te laten plaatsvinden en ruimte te maken voor de activiteiten. Gedurende deze week gelden verschillende wegafsluitingen en parkeerverboden. Ook rijdt Connexxion buslijn 120 een aangepaste route tijdens sommige festiviteiten.

  Lees verder
 • Gemeente heeft kritiek op saneringsplan voor lawaai van treinverkeer

  (18-08-2016)

  De gemeente De Ronde Venen heeft kritiek op het concept-saneringsplan voor lawaai van treinverkeer dat door het ministerie van Infrastructuur en Milieu ter inzage is gelegd. De Ronde Venen heeft op 12 augustus, samen met een aantal omliggende gemeenten, een zienswijze ingediend op het concept-plan. Kern daarvan is dat een aantal cijfers waarmee wordt gerekend niet klopt. De gemeente vindt dat inwoners daarmee op het verkeerde been worden gezet.

  Lees verder
 • College verruilt collegekamer voor vergaderplek bij bewoners en ondernemers

  (11-08-2016)

  Het college van B en W gaat de collegekamer in het gemeentehuis opnieuw regelmatig vervangen voor een vergaderplek bij een lokale ondernemer, bewonersgroepering, vereniging of instelling. Deze vergaderingen ‘op locatie’ worden gecombineerd met een gesprek en een bezoek aan de organisatie. Organisaties en bedrijven kunnen dan onderwerpen bij het college onder de aandacht brengen. 

  Lees verder
 • Zoektocht naar ideeën voor Werk, Zorg en Jeugd

  (04-08-2016)

  Gemeente De Ronde Venen is op zoek naar vernieuwende ideeën op het gebied van Werk, Zorg en Jeugd. Om ondernemers, inwoners en medewerkers van zorgorganisaties de kans te geven hun idee aan de gemeente en aan elkaar te presenteren, houdt de gemeente op 7 en 29 september twee bijeenkomsten.

  Lees verder
 • Reconstructie Hofland, verkeer richting N201 afgesloten

  (04-08-2016)

  Van 22 augustus tot en met 16 december 2016 vinden er werkzaamheden plaats op Hofland, tussen de N201 en de rotonde Dukaton/Rondweg in Mijdrecht. Gedurende deze periode kan verkeer vanaf Dukaton/Rondweg naar de N201 niet meer van de weg gebruikmaken. De afsluiting staat duidelijk aangegeven met borden. De politie beboet mensen die doorrijden. Verkeer vanaf de N201 naar Dukaton/Rondweg is wel mogelijk.

  Lees verder
 • Balie sociaal domein

  (04-08-2016)

  In de zomerperiode (tot 1 september) heeft de balie sociaal domein van de gemeente andere openingstijden. Van maandag tot en met vrijdag kunt u daar van 9.30 tot 12.30 uur terecht. 

 • Aandacht voor Olympische sporters op Geinbrug in Abcoude

  (01-08-2016)
  spandoek met Eelco Sintnicolaas aan de brug

  Aan de Geinbrug in Abcoude hangt sinds deze week een levensgroot spandoek met daarop de beeltenis van tienkamper Eelco Sintnicolaas in actie. Sintnicolaas is één van de ruim 240 sporters die in Rio de Janeiro meedoet aan de Olympische Spelen. Het spandoek maakt onderdeel uit van een landelijke campagne om Team NL, en de individuele sporters die actief zijn op de Olympische Spelen en de aansluitend gehouden Paralympics, onder de aandacht te brengen.   

  Lees verder
 • Expositie in het gemeentehuis

  (07-07-2016)
  Schilderij van Janny Rijlaarsdam

  De lokale schilderes Janny Rijlaarsdam exposeert de komende weken in het gemeentehuis. Ze leerde schilderen van Truus Wortel bij Stichting Paraplu. Het werk van Rijlaarsdam is gevarieerd. Hoewel ze niet één vast thema heeft, keren alledaagse taferelen en landschappen op het doek terug. In juli en augustus staat het werk van Janny Rijlaarsdam tentoongesteld. De werken zijn tijdens openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen in de oude hal.

 • Verstrekkingen uit de Basis Registratie Personen

  (23-06-2016)

  In Basis Registratie Personen (BRP) zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die binnen de gemeente woonachtig is. Het gaat om adresgegevens, maar ook om gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, reisdocumenten, ouders en kinderen.

  Lees verder
 • Snoei uw taxushaag en help kanker bestrijden

  (23-06-2016)

  Tussen 15 juni en 31 augustus zamelt de actie Vergroot de Hoop taxussnoeisel in op diverse inzamelpunten in Nederland. Ook gemeente De Ronde Venen doet mee aan deze inzamelingsactie. U kunt snoeisel van de Taxus Baccata afgeven bij de afvalbrenstations.

  Lees verder
Archief