U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • Lees voor
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Een duurzaam idee voor uw leefomgeving?

  (28-08-2014)
  logo "Samen voor duurzaam"

  Doe mee met de Samen voor Duurzaam-prijs!
  Heeft u ideeën over hoe u uw leefomgeving duurzamer kan inrichten en vormgeven?

  Lees verder
 • Wegafsluiting en aangepaste route buslijn 120 vanwege Feestweek Abcoude

  (28-08-2014)

  Tijdens de Feestweek zijn verschillende straten in Abcoude afgesloten voor al het verkeer (behalve voetgangers). Ook is op bepaalde tijden de route van buslijn 120 aangepast.

  Lees verder
 • Opfriscursus ‘Verkeersregels’

  (28-08-2014)

  De gemeente biedt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een gratis cursus aan waarmee inwoners hun kennis over de verkeersregels kunnen opfrissen. Ook krijgen de deelnemers tips en trucs om milieuvriendelijker en zuiniger te rijden.

  Lees verder
 • College verruilt collegekamer voor vergaderplek bij bewoners en ondernemers

  (28-08-2014)

  Vergaderingen van het college van B en W vinden vanaf september niet meer alleen in de collegekamer in het gemeentehuis plaats. Een keer per maand gaan B en W vergaderen bij een lokale ondernemer, bewonersgroepering, vereniging of instelling. Deze vergaderingen ‘op locatie’ worden gecombineerd met een gesprek en een bezoek aan de organisatie. Organisaties en bedrijven kunnen dan onderwerpen bij het college onder de aandacht brengen.

  Lees verder
 • Perceel grond aan de Ontspanningsweg in Mijdrecht in de verkoop

  (28-08-2014)

  Het college van B en W heeft besloten een perceel grond aan de Ontspanningsweg in Mijdrecht te gaan verkopen. De kavel van 5.000 vierkante meter ligt naast het Veenweidebad, in het verlengde van de parkeerstroken. Vraagprijs is 875 duizend euro.

  Lees verder
 • Wat verwacht u van de gemeente?

  (28-08-2014)

  Uitnodiging focusgroep servicenormen.

  Wat verwacht u als u de gemeente belt? Wanneer u ons een e-mail of brief stuurt? Of wanneer u ons bezoekt? Wij vinden het belangrijk dat u een goede dienstverlening krijgt en daar werken we hard aan. Daarom actualiseren wij onze servicenormen en vullen we ze aan. Met duidelijke afspraken weet u immers altijd wat u van ons kunt verwachten en kunnen wij onze beloftes waarmaken.

  Lees verder
 • Start bouw Abcoudermeer in november

  (27-08-2014)

  De afgelopen weken heeft ontwikkelaar HBB Groep twee appartementen verkocht in het nieuw te realiseren appartementenpaviljoen aan het Abcoudermeer in Abcoude.

  Lees verder
 • Koninklijke onderscheiding voor voorzitter Argon basketbal Hans van Dijk

  (25-08-2014)
  Foto: koninklijke onderscheiding

  Hans van Dijk uit Mijdrecht heeft zaterdagmiddag 23 augustus, tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van Basketball Vereniging Argon, een koninklijke onderscheiding ontvangen. Van Dijk is sinds de oprichting in de jaren zeventig voorzitter van de vereniging en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd hem opgespeld door burgemeester Maarten Divendal.
   

  Lees verder
 • Maakt u gebruik van jeugdzorg, AWBZ, de Wmo of de participatiewet?

  (21-08-2014)

  De gemeenteraad wil met u in gesprek tijdens de Dag van de zorgvrager!

  De gemeenteraad wil weten wat de wensen en behoeften zijn van inwoners die gebruik maken van de jeugdzorg, AWBZ, de Wmo en de Participatiewet.

  Lees verder
 • Gevonden en verloren voorwerpen

  (21-08-2014)

  Bent u iets kwijtgeraakt? Of hebt u iets gevonden waarvan u niet weet wie de eigenaar is? Ga dan naar www.verlorenofgevonden.nl. Op deze site kunt u digitaal verloren en gevonden voorwerpen melden, zoeken en vinden.

 • Houd u op het water aan de maximumsnelheid

  (18-08-2014)

  Na het dramatische ongeluk op 2 augustus heeft varen met te hoge snelheid op de Vinkeveense Plassen veel aandacht gekregen. Duidelijk is dat veilig recreëren op de Plassen alleen kan als iedereen zich aan de maximumsnelheid houdt. Ook dienen boten in verband met de veiligheid ’s avonds over voldoende verlichting te beschikken.

  Lees verder
Archief