U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze pagina vindt u informatie over recentelijke ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. Oude nieuwsberichten vindt u in het archief onder aan deze pagna.

 • Carpoollocatie Abcoude uitgebreid met 33 parkeerplaatsen

  (25-05-2016)

  De carpoollocatie aan de A2 bij Abcoude (afrit 3) is uitgebreid met 33 extra parkeerplaatsen. Op 2 juni a.s. om 7.30 uur neemt burgemeester Maarten Divendal van gemeente De Ronde Venen deze samen met Goedopweg officieel in gebruik. Om de uitbreiding te vieren worden carpoolers die tijdens de spits in de openingsweek (van 30 mei tot en met 3 juni tussen 7.30 – 9.00 uur en 17.00 – 18.00 uur) gebruikmaken van de overstaplocatie getrakteerd op een gratis kopje koffie of thee.

  Lees verder
 • Stralende opening Gozen Doornpad, Toeristisch Overstappunt en Witte Dame Abcoude

  (19-05-2016)

  Abcoude heeft een nieuwe plek erbij om trots op te zijn. Vanuit het voormalige stationsgebouw zijn op donderdag 12 mei 2016, een hotel, wandelpad en TOP (Toeristisch Overstappunt) geopend.

  Lees verder
 • Bos vol geheimen in NME-centrum De Woudreus

  (19-05-2016)

  Van maandag 9 mei tot en met donderdag 30 juni is de tentoonstellingsruimte van NME-centrum De Woudreus veranderd in een bos, een bos vol met geheimen. Normaal gesproken inspecteert Boris de boswachter het bos vol geheimen.

  Lees verder
 • De Ronde Venen tekent Retaildeal om winkelgebieden te versterken

  (17-05-2016)

  Wethouder Anco Goldhoorn (Economische Zaken) heeft gisteren in Den Haag samen met minister Henk Kamp de zogenaamde Retaildeal ondertekend. In de Retaildeal staan afspraken tussen winkeliers, vastgoedeigenaren en overheden om winkelstraten aantrekkelijk te houden en leegstand tegen te gaan. Naast De Ronde Venen hebben nog 52 andere gemeenten en regio’s een retaildeal ondertekend.

  Lees verder
 • Extra bediening bruggen in Abcoude en Vinkeveen

  (12-05-2016)

  In Abcoude worden de brugtijden verruimd van Hulksbrug over de Angstel, Heinkuitenbrug over de Angstel, Derde brug over de Angstel én Dorpsbrug over het Gein.

  Lees verder
 • Wordt 'Land houdt stand' in Abcoude 'boerderij van het jaar'? Stem nu!

  (10-05-2016)

  Na een spannende voorronde is de boerderij 'Land houdt stand' in Abcoude uitverkozen tot één van de vier mogelijke 'boerderijen van het jaar'.
  Daar zijn we trots op. Help deze mooi gerenoveerde boerderij, rijkelijk versierd met Jugendstil elementen en nog volop in bedrijf. Stemmen kan t/m vrijdag 20 mei.

  Lees verder
 • Abcoude en Baambrugge in beweging

  (09-05-2016)

  De Lions Abcoude-Baambrugge en Rabobank Amstel en Vecht hebben elkaar gevonden in het organiseren van een fietstocht. Een bijzondere fietstocht, één die maatschappelijke doelen dichtbij huis ondersteunt. Dit past helemaal bij het lokale karakter van zowel  de Lions als de Rabobank. Daarnaast heeft Rabobank een lange geschiedenis in de ondersteuning van professionele en amateur wielrennerij en ook de Lions hebben fietservaring,  bijvoorbeeld ‘De Ronde van het Groene Hart’.

  Lees verder
 • Beursvloer De Ronde Venen

  (06-05-2016)

  Op donderdag 9 juni is het weer zover; voor de zevende keer is er een bruisende Beursvloer in De Ronde Venen. Dit keer is de plaats van handelen het gemeentehuis in Mijdrecht. Bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten én mooie matches te maken. 

  Lees verder
Archief