U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • Lees voor
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Acht inwoners benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  (24-04-2015)
  Foto: Acht inwoners benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  Acht inwoners uit De Ronde Venen hebben vrijdag 24 april een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bij zeven van hen werden de lintjes opgespeld door burgemeester Maarten Divendal tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Vijf Bogen in Baambrugge. Een inwoner van Vinkeveen kreeg zijn onderscheiding uit handen van de burgemeester van Amsterdam.

  Lees verder
 • Verkeersmaatregelen tijdens Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

  (23-04-2015)

  Vanwege de activiteiten tijdens Koningsdag, maandag 27 april, worden de volgende verkeersmaatregelen genomen:

  Lees verder
 • Sluiting gemeente en afvalbrengstations i.v.m. feestdagen

  (23-04-2015)

  Maandag 27 april

  Koningsdag

  Maandag 4 mei (vroegtijdige sluiting)

  Sluiting om 19.00 uur

  i.v.m. Dodenherdenking

  Dinsdag 5 mei

  Bevrijdingsdag

  Donderdag 14 mei

  Hemelvaartsdag

  Maandag 25 mei

  tweede pinksterdag

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (23-04-2015)

  U kunt hem of haar tot 1 juli 2015 voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding tijdens de ‘lintjesregen’ van 2016. Deze persoon moet inwoner zijn van onze gemeente en zich minimaal vijftien jaar geheel belangeloos hebben ingezet voor de samenleving.

  Lees verder
 • Werkzaamheden de Maricken

  (23-04-2015)

  Voor de nieuwe wijk de Maricken in Wilnis worden op dit moment werkzaamheden uitgevoerd op het bouwterrein om het terrein bouwrijp te maken. De gemeente heeft opdracht gegeven aan Bunnik B.V. om het terrein voor te belasten.

  Lees verder
 • Drukbezochte eerste woonworkshop Vinkeveld

  (22-04-2015)

  De grote zaal van cultureel centrum De Boei in Vinkeveen was maandagavond 20 april goed gevuld met ruim 120 bezoekers voor de woonworkshop wonen inVinkeveld. Deze avond stond meedenken over de nieuwste woonwijk van Vinkeveen centraal. De gemeente De Ronde Venen en de ontwikkelende partijen willen de wijk samen met de toekomstige bewoners realiseren.

  Lees verder
 • Grootste en groenste editie Goud in je wijk

  (22-04-2015)

  Overal in De Ronde Venen was groen goud te vinden afgelopen zaterdag. Honderden inwoners zijn aan de slag gegaan om hun buurt nog groener en gezelliger te maken. Met uiteindelijk veertig initiatieven is deze opnieuw zonnige vierde editie van Goud in je wijk in alle opzichten de grootste en de groenste te noemen.

  Lees verder
 • Voortzetten Bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor levendig centrum Mijdrecht

  (22-04-2015)

  Gemeente De Ronde Venen en Stichting Koopcentrum Mijdrecht willen de regeling rond de BIZ voortzetten. Met deze financiële regeling kunnen ondernemers activiteiten blijven organiseren die bijdragen aan een levendig centrum in Mijdrecht. In de vergadering van dinsdag 21 april stemde het college van burgemeester en wethouders in met de eerste stappen om de BIZ voort te zetten.

  Lees verder
 • Provincie Utrecht maakt rechtstreekse bus naar Utrecht CS onmogelijk

  (22-04-2015)

  Burgemeester en wethouders van gemeente De Ronde Venen zijn zeer teleurgesteld in de provincie. In het Programma van Eisen voor de aanbesteding van het busvervoer blijkt een passage toegevoegd die een rechtstreeks busverbinding onmogelijk maakt. Dit in tegenstelling tot eerdere documenten en ondanks een toezegging van gedeputeerde Van Lunteren. Het college van De Ronde Venen heeft de provincie dringend verzocht om de eis te laten vervallen die een rechtstreekse bus met Utrecht onmogelijk maakt.

  Lees verder
 • Raad gemeente De Ronde Venen stemt unaniem in met bestemmingsplan fietsbrug Nigtevecht

  (20-04-2015)

  Donderdag 9 april 2015 heeft de raad van de gemeente De Ronde Venen unaniem ingestemd met het bestemmingsplan fietsbrug Nigtevecht voor het Rondeveense gebied. Het project betreft de aanleg van een fietsbrug en een natuurverbinding over het Amsterdam-Rijnkanaal ten oosten van Abcoude en ten zuiden van Nigtevecht, op de gemeentegrens tussen Stichtse Vecht en De Ronde Venen.

  Lees verder
 • Winnen met sportief gedrag op het Cruyff Court

  (17-04-2015)
  Foto: Toernooi Cruyff Court 2015

  Meedoen en winnen, maar ook sportiviteit en respect. Dat zijn de vier belangrijkste ingrediënten van het Cruyff Courts 6 vs 6 straatvoetbaltoernooi. De Fair Play Prijzen voor de Rondeveense versie van dit toernooi zijn vorige week uitgereikt aan het jongensteam van de Mijdrechtse basisschool De Proostdij en het meidenteam van de Wilnisse Julianaschool.

  Lees verder
 • Vervolgbijeenkomst Supporters van De Ronde Venen Schoon

  (17-04-2015)

  De vervolgbijeenkomst voor Supporters van De Ronde Venen Schoon staat gepland op dinsdag 21 april. Wilt u ook meepraten en -denken over het opruimen van zwerfafval? Dan bent u van harte welkom bij deze bijeenkomst!

  Lees verder
 • Collectes in de maand april

  (09-04-2015)

  Collecterende organisatie

  Datum collecte

  St. Feestelijkheden Abcoude (voor  Koningsdag)

  13 t/m 18 april (alleen in Abcoude)

  Oranjevereniging Baambrugge (voor Koningsdag)

  13 t/m 18 april (alleen in Baambrugge)

  St. Nationaal Fonds Kinderhulp

  12 t/m 18 april

  St. Longfonds

  19 t/m 25 april

Archief