U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • Lees voor
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Bouwplaats nieuwbouwproject Abcoudermeer 25 april open voor

  (20-04-2015)

  Wie het project Abcoudermeer volgt op facebook heeft het al kunnen zien, de bouw van de drie appartementenpaviljoens aan het Abcoudermeer in Abcoude is in volle gang. Zaterdag 25 april - tijdens de Amsterdamse Nieuwbouwdag - is de bouwplaats van 11:00 uur tot 14:00 uur open voor publiek.

  Lees verder
 • Raad gemeente De Ronde Venen stemt unaniem in met bestemmingsplan fietsbrug Nigtevecht

  (20-04-2015)

  Donderdag 9 april 2015 heeft de raad van de gemeente De Ronde Venen unaniem ingestemd met het bestemmingsplan fietsbrug Nigtevecht voor het Rondeveense gebied. Het project betreft de aanleg van een fietsbrug en een natuurverbinding over het Amsterdam-Rijnkanaal ten oosten van Abcoude en ten zuiden van Nigtevecht, op de gemeentegrens tussen Stichtse Vecht en De Ronde Venen.

  Lees verder
 • Winnen met sportief gedrag op het Cruyff Court

  (17-04-2015)
  Foto: Toernooi Cruyff Court 2015

  Meedoen en winnen, maar ook sportiviteit en respect. Dat zijn de vier belangrijkste ingrediënten van het Cruyff Courts 6 vs 6 straatvoetbaltoernooi. De Fair Play Prijzen voor de Rondeveense versie van dit toernooi zijn vorige week uitgereikt aan het jongensteam van de Mijdrechtse basisschool De Proostdij en het meidenteam van de Wilnisse Julianaschool.

  Lees verder
 • Vervolgbijeenkomst Supporters van De Ronde Venen Schoon

  (17-04-2015)

  De vervolgbijeenkomst voor Supporters van De Ronde Venen Schoon staat gepland op dinsdag 21 april. Wilt u ook meepraten en -denken over het opruimen van zwerfafval? Dan bent u van harte welkom bij deze bijeenkomst!

  Lees verder
 • Gemeentehuis en de afvalbrengstations gesloten op Koningsdag

  (16-04-2015)

  Op Koningsdag 27 april a.s. zijn het gemeentehuis en de afvalbrengstations gesloten. Op dinsdag 28 april a.s. zijn wij weer bereikbaar tijdens de bekende openingstijden.

 • Spelregels voor een gezellige Koningsdag

  (14-04-2015)

  Om ervoor te zorgen dat de festiviteiten op Koningsdag in Mijdrecht goed en gezellig verlopen, hebben de Oranjevereniging, horeca, politie en de gemeente een aantal spelregels opgesteld. De regels hebben als doel overmatig alcoholgebruik tegen te gaan en zijn 7 april door het college van B en W vastgesteld.

  Lees verder
 • Wethouder Aldrik Dijkstra op werkbezoek bij jeugdhulp organisatie Timon

  (13-04-2015)
  Werkbezoek Timon

  Op donderdag 9 april 2015 bracht wethouder Aldrik Dijkstra samen met mevrouw Van Henten-Meijer, wethouder Wmo en Jeugd in de gemeente Wijdemeren, en Wim Stam, fractievoorzitter ChristenUnie/SGP in De Ronde Venen een werkbezoek aan een woongroep van Timon in Utrecht. Timon ondersteunt jongeren bij problemen met opgroeien op weg naar zelfstandigheid en volwassenheid. Ook bieden zij ouders hulp bij opvoedproblemen.

  Lees verder
 • Meer mogelijkheden voor volwassenonderwijs in De Ronde Venen

  (13-04-2015)
  Foto:

  Op donderdag 9 april 2015 ondertekende wethouder Anco Goldhoorn bij de gemeente Amersterdam de regionale samenwerkingsovereenkomst voor volwassenonderwijs. Door de regionale samenwerking kan de gemeente De Ronde Venen meer volwassenonderwijs inkopen voor een lagere prijs. Meer inwoners van De Ronde Venen kunnen hierdoor gebruik maken van volwassenonderwijs. Volwassenonderwijs is gericht op het verbeteren van de taalvaardigheid van inwoners voor wie Nederlands de tweede taal is.

  Lees verder
 • Koninklijke onderscheiding voor Mary van Dijke artistiek leidster kindermusicalkoor ‘De Regenboog’

  (13-04-2015)

  Mary van Dijke (1956) uit Vinkeveen is op zaterdagavond 11 april, na de jubileumvoorstelling ‘Mathilde’ van kindermusicalkoor ‘De Regenboog’, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van Dijke is al 25 jaar de artistiek leidster en creatieve geest van het kindermusicalkoor ‘De Regenboog’. Ook zet zij zich al langere tijd in voor de Protestantse Gemeente ‘De Morgenster’ in Vinkeveen en Waverveen. De koninklijke onderscheiding werd haar opgespeld door burgemeester Maarten Divendal.

  Lees verder
 • Open Veld en Woonworkshop Vinkeveld

  (13-04-2015)
  Logo: Vinkeveld

  Vinkeveld wordt de nieuwste woonwijk van Vinkeveen. Vinkeveld ligt straks aan de rand van Vinkeveen, tegen de Spoordijk, met uitzicht op de polder. Het bouwterrein wordt zaterdag 18 april tussen 12.00 en 14.00 uur feestelijk omgetoverd tot Open Veld. Tijdens het Open Veld kun je ervaren hoe de locatie erbij ligt en hoe mooi het uitzicht nu al is. Iedereen die wonen in Vinkeveld overweegt, is welkom voor een kennismaking.

  Lees verder
 • Winnen met sportief gedrag op het Cruyff Court

  (13-04-2015)
  Actiefoto tijdens Cruyf Courts 6 vs 6 op het terrein van Argon

  Meedoen en winnen, maar ook sportiviteit en respect. Dat zijn de vier belangrijkste ingrediënten van het Cruyff Courts 6 vs 6 straatvoetbaltoernooi. De Fair Play Prijzen voor de Rondeveense versie van dit toernooi zijn vorige week uitgereikt aan het jongensteam van de Mijdrechtse basisschool De Proostdij en het meidenteam van de Wilnisse Julianaschool.

  Lees verder
 • Onderzoek naar zondagopenstelling

  (09-04-2015)

  Moet het aantal koopzondagen in De Ronde Venen blijven zoals het nu? Moet het beperkt worden uitgebreid? Of moet aan de ondernemers zelf worden overgelaten of ze zondag open gaan of niet? Om op deze vragen een antwoord te kunnen geven, laat de gemeenteraad van De Ronde Venen een breed draagvlak- en effectenonderzoek doen. Op basis daarvan besluit de raad om de huidige winkeltijdenverordening al dan niet aan te passen.

  Lees verder
 • Utrechtstreeks

  (09-04-2015)

  Met een rechtstreekse bus naar Utrecht CS? Wilt u ook dat de rechtstreekse busverbinding weer terugkomt? Kom dan nu in actie!

  Lees verder
 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (09-04-2015)

  U kunt hem of haar tot 1 juli 2015 voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding tijdens de ‘lintjesregen’ van 2016. Deze persoon moet inwoner zijn van onze gemeente en zich minimaal vijftien jaar geheel belangeloos hebben ingezet voor de samenleving.

  Lees verder
 • Actualisatie adresgegevens gemeentegids 2015-2016

  (09-04-2015)

  Uitgever Akse Media start vanaf 13 april met het actualiseren van de adresgegevens voor de Gemeentegids 2015-2016. Akse Media is de officiële uitgever van de gemeentegids van De Ronde Venen.

  Lees verder
 • Collectes in de maand april

  (09-04-2015)

  Collecterende organisatie

  Datum collecte

  St. Feestelijkheden Abcoude (voor  Koningsdag)

  13 t/m 18 april (alleen in Abcoude)

  Oranjevereniging Baambrugge (voor Koningsdag)

  13 t/m 18 april (alleen in Baambrugge)

  St. Nationaal Fonds Kinderhulp

  12 t/m 18 april

  St. Longfonds

  19 t/m 25 april

 • Veel belangstelling inloopbijeenkomst Zwanenpark Vinkeveen

  (09-04-2015)

  Een vijftal jongeren in de leeftijd van 12 tot 15 jaar loopt al een tijd rond met ideeën voor extra voorzieningen  in het  Zwanenpark. Het gaat om uitbreiding van de skatebaan, trapveldjes, speeltoestellen en fitnesstoestellen.  Een hekwerk eromheen zou het hondenpoepprobleem moeten oplossen (er blijft ruimte over om de hond uit te kunnen laten).

  Lees verder
 • Onderzoek haalbaarheid nieuw zwembad in Abcoude

  (08-04-2015)

  In de Dorpskerk in Abcoude wordt maandag 13 april door onderzoeksbureau M3V een bijeenkomst gehouden met als onderwerp de haalbaarheid van een nieuw zwembad in Abcoude. Inwoners zijn van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen en hun mening over het onderwerp te geven. De avond begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur.

  Lees verder
Archief