U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • Lees voor
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Website De Ronde Venen op positie 17 van de 100 grootste gemeenten

  (15-04-2014)

  De website van de gemeente De Ronde Venen staat, wat betreft gebruikservaring, op positie 17 van de 100 grootste gemeenten van Nederland. De website van De Ronde Venen is getest op 13 maart 2014 en behaalde 69 van de 100 te verdienen punten. De Ronde Venen is de 99e Gemeente van Nederland met 43004 inwoners.

  Lees verder
 • Drie plakzuilen geplaatst in De Ronde Venen

  (15-04-2014)
  Foto plakzuil

  De gemeente heeft op donderdag 10 april drie plakzuilen geplaatst in Mijdrecht, Abcoude en Baambrugge. Op de zuilen mag iedereen posters plakken. Omdat wildplakken verboden is biedt de gemeente met de plakzuilen een alternatief.

  Lees verder
 • Honderden inwoners gingen voor Goud

  (15-04-2014)
  Markt in wijk Mijdrecht

  Op zaterdag 12 april vond Goud in je wijk plaats. Een zonnige derde editie waar honderden enthousiaste deelnemers ontzettend veel werk hebben verzet. Speeltuinen zijn opgeknapt, bankjes geschilderd, zwerfafval opgeruimd, groenstroken opgefleurd en moestuinen aangelegd. Van jong tot oud, van brandweer tot hoveniersbedrijf. De betrokkenheid blijkt groot om de eigen omgeving (nog) mooier te maken.

  Lees verder
 • CDA, D66 en RVB gaan praten over vorming coalitie

  (11-04-2014)

  De partijen CDA, D66 en Ronde Venen Belang (RVB) gaan samen praten over de vorming van een coalitie in de gemeente De Ronde Venen. Dat hebben de drie partijen vrijdagmiddag 11 april bekendgemaakt. De drie partijen bezetten 16 van de 27 zetels in de gemeenteraad. 

  Lees verder
 • Grondlegger nieuwbouwproject abcoudermeer Jan Swinkels tekent voor nieuw appartement

  (11-04-2014)
  Foto: Jan Swinkels

  Op vrijdagmiddag 4 april 2014 heeft de heer Swinkels - dé grondlegger van het nieuwbouwproject Abcoudermeer - zijn appartement aangekocht in Paviljoen Glinstering. De heer Swinkels is circa 20 jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van deze appartementen aan het Abcoudermeer in Abcoude.

  Lees verder
 • Succesvol eerste jaar voor buurtbemiddeling

  (11-04-2014)

  Uit het eerste jaarverslag over Buurtbemiddeling in De Ronde Venen dat in maart 2014 is verschenen blijkt, dat 36 verzoeken zijn ingediend. Dat zijn elf zaken meer dan verwacht die zijn behandeld door negen vrijwillige buurtbemiddelaars. In bijna drie van de vier gevallen leidde dit tot een oplossing. Conclusie: in De Ronde Venen is behoefte aan deze dienst.

  Lees verder
 • Winkelen in Wilnis dorp?

  (10-04-2014)

  Een van de grootste uitdagingen voor Wilnis Klopt is de verpaupering van de Dorpsstraat. Afgelopen maanden hebben we samen gekeken hoe nu verder.We hebben gesprekken gehad met ondernemers en de gemeente en nu benaderen we de Wilnissers zelf.

  Lees verder
 • Openingstijden gemeente tijdens feestdagen

  (10-04-2014)

  Het gemeentehuis en de afvalbrengstations zijn vanwege de feestdagen gesloten op:

  • Vrijdag 18 april (Goede Vrijdag)
  • Maandag 21 april (Tweede Paasdag)
  • Zaterdag 26 april (Koningsdag)
  • Maandag 5 mei (Bevrijdingsdag)
 • Omgevingszaken werkt op afspraak

  (10-04-2014)

  De afdeling omgevingszaken van de gemeente De Ronde Venen werkt vanaf nu uitsluitend op afspraak. Inwoners die persoonlijk contact willen met een medewerker over bijvoorbeeld het aanvragen van een omgevingsvergunning of een toelichting op een bestemmingsplan, kunnen via afspraak maken, omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 29 16 16 een afspraak inplannen. Afspraken zijn mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 12.30 uur.

 • Hoe voorkom je een woninginbraak?

  (10-04-2014)
  Foto: inbreker

  De gemeente De Ronde Venen en de politie organiseren bijeenkomsten die in het teken staan van het voorkomen van een woninginbraak. Tijdens de bijeenkomsten worden praktische tips en adviezen gegeven om inbrekers buiten de deur te houden en laat de politie zien welke situaties voor inbrekers aantrekkelijk zijn om hun slag te slaan. Ook wordt de stand van zaken geschetst over het aantal inbraken in uw woonplaats.

  Lees verder
 • De wijken Twistvlied en Wickelhof zijn schoon!

  (08-04-2014)

  Tijdens de nationale opschoondag op 29 maart trokken er maar liefst 70 buurtbewoners er gezamenlijk op uit om de wijken Twistvlied en Wickelhof zwerfafvalvrij te maken. De bewoners varieerden van jong tot oud. In totaal is er 250 kilo zwerfvuil opgehaald.

  Lees verder
 • Baskets: hét Goud in je wijk voor Twistvlied & Wickelhof

  (08-04-2014)

  Op zaterdag 12 april 2014 vindt de derde editie van Goud in je wijk plaats. De werkgroep Groen van de wijken Twistvlied & Wickelhof wil op deze dag bewoners informeren over het idee “Lantaarnpaalbaskets” in je straat. Een lantaarnpaalbasket, is zoals de naam het al zegt, een basket gevuld met planten die bevestigd wordt aan de lantaarnpaal.

  Lees verder
 • Van bijstand naar brugwachter

  (08-04-2014)

  Een bijeenkomst in het kader van social return heeft ertoe geleid dat alvast één persoon uit de bijstand nu een fulltime baan als brugwachter heeft. Op 18 maart hield de gemeente een speeddate tussen bijstandsgerechtigden uit De Ronde Venen en SwetsODV, een bedrijf dat brugwachters zocht. Dinsdag 8 april vonden contractbesprekeningen plaats die ertoe leidden dat één persoon een fulltime baan krijgt.

  Lees verder
 • Eind aan wildgroei en beter straatbeeld door nieuw beleid driehoeks- en sandwichborden

  (03-04-2014)

  Het college van B en W heeft nieuwe regels vastgesteld voor de plaatsing van zogenaamde driehoeks- of sandwichborden. Dit zijn borden die vaak rond lantaarnpalen worden geplaatst en waarop met posters (formaat A0) evenementen worden aangekondigd. De nieuwe regels zijn bedoeld om wildgroei van de borden te voorkomen en te komen tot een meer verzorgd straatbeeld.

  Lees verder
 • Veenweidebad verruimt openingstijden en verlaagt tarief

  (03-04-2014)

  Met de verruiming van de openingstijden en de verlaging van het tarief komt Optisport de exploitant van het Veenweidebad tegemoet aan de wensen van bezoekers van het bad. Vorig jaar is op initiatief van de gemeente een klanttevredenheidsonderzoek gehouden.

  Lees verder
 • Herijking uitkering gemeentefonds pakt positief uit voor gemeente

  (03-04-2014)

  De gemeente De Ronde Venen behoort tot de 170 Nederlandse gemeenten die financieel voordeel ondervinden van de andere wijze waarop per 2015 de uitkering uit het Gemeentefonds wordt berekend. Een voorlopige berekening geeft aan dat De Ronde Venen ruim één miljoen euro meer per jaar van het Rijk ontvangt.

  Lees verder
 • Maand van het Groene Hart

  (03-04-2014)
  Logo: maand van het groene hart

  Van 15 maart tot 30 april 2014 is het de Maand van het Groene Hart. Tijdens deze maand kunnen bezoekers aan het Groene Hart kiezen uit maar liefst 300 uitjes. Van fietstochten tot kookworkshops en van natuurexcursies tot bijzondere concerten.

   

  Lees verder
 • Collectes in april

  (03-04-2014)

   

  6 april tot en met 12 april

  Hartstichting

  11 april van 18.30 tot 20.30 uur

  Verkoop aan de deur van stroopwafels in Mijdrecht en Wilnis door korfbalvereniging Atlantis

  13 april tot en met 19 april

  Nationaal Fonds Kinderhulp

   

   

 • Maand van het Groene Hart

  (20-03-2014)

  Van 15 maart tot 30 april 2014 is het de Maand van het Groene Hart. Tijdens deze maand kunnen bezoekers aan het Groene Hart kiezen uit maar liefst 300 uitjes. Van fietstochten tot kookworkshops en van natuurexcursies tot bijzondere concerten.

  Lees verder
 • Verkeersdrukte door Nucleare Top

  (20-03-2014)

  Nederland verwelkomt op 24 en 25 maart 58 wereldleiders en 5.000 delegatieleden in Den Haag tijdens de Nuclear Security Summit (NSS). Voor een goed verloop van deze wereldtop worden veiligheids- en verkeersmaatregelen getroffen die van invloed zijn op de bereikbaarheid van met name de grote steden in de Randstad.

  Lees verder
 • 15 Mei: Beursvloer De Ronde Venen

  (14-03-2014)

  Op donderdag 15 mei wordt de zesde Beursvloer De Ronde Venen gehouden in De Meijert in Mijdrecht. Beursvloer De Ronde Venen is hét evenement waar bedrijven met maatschappelijke organisaties en instellingen in contact treden.

  Lees verder
Archief