U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Beklim de Heilig Hart van Jezuskerk op Open Monumentendag

  (01-09-2015)
  Logo: Monumentendag

  Ontdek de bijzondere monumenten van De Ronde Venen

  In het weekend van 12 en 13 september staat Nederland in het teken van Open Monumentendag. Dé kans voor inwoners om kennis te maken met lokaal erfgoed in de eigen woonomgeving.

  Lees verder
 • Lilian Schreurs nieuwe gemeentesecretaris De Ronde Venen

  (01-09-2015)

  Lilian Schreurs is per 1 september 2015 de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente De Ronde Venen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Schreurs  was directeur en eerste locosecretaris van de gemeente De Ronde Venen.

  Lees verder
 • Open bouwplaats 12 september 2015

  (31-08-2015)

  De bouw van 21 appartementen in drie paviljoens aan het Abcoudermeer in Abcoude is in volle gang. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om op zaterdag 12 september van 12:00 tot 14:00 uur zelf te komen kijken hoe het ervoor staat. Ingang bouwplaats aan de Nieuwe Amsterdamseweg in Abcoude. Twee paviljoens zijn inmiddels volledig uitverkocht, alleen in paviljoen Dans zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Meer informatie: www.abcoudermeer.nl

 • Nieuwe gemeentegids huis aan huis verspreid

  (27-08-2015)

  In de week van 31 augustus tot 4 september 2015 wordt de nieuwe gemeentegids huis aan huis verspreid. Ook als u een nee/nee-sticker op uw brievenbus heeft, ontvangt u de nieuwe gemeentegids

  Lees verder
 • Informatiecentrum De Uitvlucht opent weer haar deuren

  (26-08-2015)

  Wilt u weten hoe het staat met de plannen voor centrum Vinkeveen?

  Sinds de eerste openstelling op zaterdag 4 juli is er hard verder gewerkt aan de ideeën voor het centrum van Vinkeveen. Bent u benieuwd naar de stand van zaken? Of hebt u zelf  ideeën of suggesties voor het centrum die u wilt meegeven?

  Lees verder
 • Grote behoefte aan bus naar Utrecht

  (26-08-2015)

  Inwoners van De Ronde Venen en reizigers uit omliggende gemeenten hebben onlangs een enquête ingevuld over hun reisbehoefte. Uit de reacties van maar liefst 1.230 mensen blijkt een grote behoefte aan een rechtstreekse busverbinding tussen Mijdrecht, Wilnis en omstreken en de stad Utrecht.

  Lees verder
 • Fietsinformatiedag voor senioren in Vinkeveen

  (26-08-2015)

  In samenwerking met de provincie Utrecht en de Fietsersbond organiseert gemeente De Ronde Venen op donderdag 1 oktober 2015 een Fietsinformatiedag voor senioren. De gemeente wil fietsgebruik stimuleren, maar stelt ook vast dat het wegverkeer steeds drukker en ingewikkelder wordt.

  Lees verder
 • Start verkoop de Maricken Wilnis, zaterdag 29 augustus, 11-13 uur

  (25-08-2015)

  Op zaterdag 29 augustus tussen 11 en 13 uur start de verkoop van fase 1 van de Maricken in Wilnis. Het gaat om de eerste 'zonnige rijwoningen' met een ruime woonkamer met open keuken, een diepe achtertuin, twee slaapkamers en een zolderverdieping.

  Lees verder
 • Ruim 130 reacties van inwoners over prettig wonen

  (20-08-2015)
  Foto: Wilnis festival 2015 ( Bron foto: Michael Hartwigsen)

  Wat heeft u nodig om prettig te wonen in uw buurt? Door vertegenwoordigers van het welzijnswerk, de woningcorporatie en de gemeente werd deze vraag tijdens het Wilnis Festival aan inwoners gesteld. Met als resultaat ruim 130 reacties.

  Lees verder
 • Honden aan de lijn en hondenpoep opruimen

  (20-08-2015)

  Honden zorgen behalve voor veel plezier soms ook voor ergernis. Dat laatste wordt met name veroorzaakt door hondenpoep en honden die loslopen op plaatsen waar dat niet mag.

  Lees verder
Archief