U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze pagina vindt u informatie over recentelijke ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. Oude nieuwsberichten vindt u in het archief onder aan deze pagna.

 • Inzameling GFT op zaterdag 30 april

  (29-04-2016)

  In verband met Koningsdag zal op woensdag 27 april geen GFT-afval worden ingezameld. In plaats hiervan zal het GFT, zoals op de afvalkalender staat aangegeven, op zaterdag 30 april worden ingezameld.

 • Kadernota 2017: investeren in wegen, Sociaal Domein en digitale dienstverlening

  (29-04-2016)

  Het college van B en W gaat de gemeenteraad voorstellen onder andere te investeren in wegenonderhoud, het Sociaal Domein en digitale dienstverlening. Dat blijkt uit de Kadernota 2017 die dinsdag 26 april door het college is vastgesteld en de gemeenteraad is aangeboden.

  Lees verder
 • Programma Nationale Dodenherdenking 4 mei 2016

  (28-04-2016)

  Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats. Nederland is dan om 20.00 uur twee minuten stil om de Nederlandse oorlogsslachtoffers te herdenken.

  Lees verder
 • Inwoners gevraagd zilver te doneren voor nieuwe ambtsketen

  (28-04-2016)

  Ambtsketen is niet alleen van gemeente, ook van inwoners
  Door zilver beschikbaar te stellen voor de nieuwe ambtsketen, kunnen inwoners een bijdrage leveren aan de nieuwe ambtsketen die wordt vervaardigd. Op die manier wordt het niet alleen een keten van de gemeente of de burgemeester, maar van iedereen in  de gemeente. De de eerste inwoners hebben al zilver beschikbaar gesteld.

  Lees verder
 • Twee boerderijen uit Abcoude maken kans op ‘Boerderij van het jaar 2016’

  (28-04-2016)

  De verkiezing van de 25ste Boerderij van het Jaar is in volle gang. Maandag 9 mei 2016 wordt een shortlist bekend gemaakt van vier boerderijen en op maandag 28 mei wordt de boerderij bekend gemaakt die de titel ‘Boerderij van het jaar 2016’ mag dragen.

  Lees verder
 • Kom Fair Fietsen op zaterdagochtend 14 mei

  (28-04-2016)

  World Fair Trade Day 2016
  Sinds De Ronde Venen zich Fairtrade Gemeente kan noemen is er op World Fair Trade Day een fietstocht langs fairtrade-ondernemingen in en om De Ronde Venen.

  Lees verder
 • Inloopspreekuren op brandweerkazerne Mijdrecht

  (26-04-2016)

  De Veiligheidsregio Utrecht start met inloopspreekuren voor inwoners op de brandweerkazerne Mijdrecht. Iedere eerste maandag van de maand kunnen inwoners binnenlopen en vragen stellen over brandveiligheid, met name gericht op de brandveiligheid in en rond het huis.

  Lees verder
 • Twaalf inwoners benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  (26-04-2016)
  Foto:de twaalf inwoners die dinsdag 26 april een koninklijke onderscheiding kregen uit handen van burgemeester Divendal.

  Twaalf inwoners uit De Ronde Venen hebben dinsdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Bowlingcentrum Mijdrecht werden de lintjes bij hen opgespeld door burgemeester Maarten Divendal.

  Lees verder
 • Coalitieakkoord vastgesteld en wethouders benoemd

  (25-04-2016)
  Foto: Het nieuwe college van B en W, vlnr: David Moolenburgh, Maarten Divendal, Alberta Schuurd en Anco Goldhoorn

  In de raadsvergadering van donderdag 21 april 2016 is het coalitieakkoord ‘Maatschappelijk betrokken – Met visie naar vooruitgang’ vastgesteld. Ook zijn in de vergadering de wethouders David Moolenburgh (CDA), Alberta Schuurs (VVD) en Anco Goldhoorn (RVB) benoemd.

  Lees verder
 • Ondernemers in actie voor technische jongeren

  (22-04-2016)
  Foto: Ondernemers krijgen rondleiding door technieklokaal VLC

  Ruim vijftig technische ondernemers hebben donderdag in het VeenLanden College de aftrap gegeven aan het TechNet Amstel & Venen. Dit netwerk zet zich in voor het enthousiasmeren van jongeren voor een baan in de technische branche.

  Lees verder
 • Openingstijden gemeentehuis en afvalbrengstations op 27 april, 4 en 5 mei

  (22-04-2016)

  Woensdag 27 april (Koningsdag) en donderdag 5 mei (Hemelvaart en Bevrijdingsdag) zijn zowel het gemeentehuis als de afvalbrengstations gesloten. Woensdag 4 mei (Dodenherdenking) gelden de reguliere openingstijden.

  Lees verder
 • Feestelijke start bouw Land van Winkel Abcoude

  (22-04-2016)
  Bron foto's: Cindy Steenkamp

  Met een officiële handeling en een confettiregen hebben de toekomstige bewoners de bouw van de nieuwe wijk Land van Winkel afgelopen vrijdag 15 april 2016 feestelijk ingeluid.

  Lees verder
 • Vijfde editie van goud in je wijk brengt kleur in De Ronde Venen

  (20-04-2016)
  Foto: wethouder Anco Goldhoorn helpt bij de zonnebloemactie in de klas

  Van donderdag 14 t/m zaterdag 16 april 2016 zijn heel veel inwoners van De Ronde Venen samen aan de slag gegaan om hun buurt weer een stukje vrolijker en gezelliger te maken. De vijfde editie van Goud in je wijk was een winderige maar daarom niet minder geslaagde.

  Lees verder
 • Collages in het gemeentehuis

  (25-02-2016)
  Afbeelding: Collage

  In maart en april worden de collages van Hedy Jagtman tentoongesteld in de oude hal van het gemeentehuis.

  Lees verder
Archief