U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • Lees voor
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • 440 reacties op enquête servicenormen

  (02-03-2015)

  De digitale enquête‘servicenormen’ die de gemeente heeft uitgezet om de verwachting van inwoners te peilen over haar dienstverlening, is op maandag 2 maart 2015 gesloten. Totaal hebben 440 inwoners de vragenlijst ingevuld.

  Lees verder
 • Verkiezingsdebat over files, behoud Vinkeveense Plassen en OV

  (26-02-2015)
  Foto: poster verkiezingsdebat

  De files op de N201, het behoud van de Vinkeveense Plassen en de kwaliteit van het openbaar vervoer in de gemeente. Deze drie thema’s staan centraal tijdens het provinciale verkiezingsdebat dat de gemeente op woensdag 11 maart in De Boei in Vinkeveen houdt. Inwoners zijn van harte welkom.

  Lees verder
 • Onderhoud en beheer van plantsoenen en trottoirs

  (26-02-2015)

  Parken, plantsoenen, trottoirs en speelterreintjes, elke dag maken we gebruik van de openbare ruimte in onze gemeente. Over het beheer en onderhoud van de openbare ruimte worden op dit moment nieuwe afspraken gemaakt. Er is een aantal scenario’s ontwikkeld waarin de relatie wordt gelegd tussen diverse kwaliteitsniveaus voor het onderhoud van de openbare ruimte en de kosten. De gemeenteraad neemt in juni hierover een besluit.

  Lees verder
 • Uitnodiging persoonlijke instructie evenementenverkeersregelaar

  (26-02-2015)

  Verenigingen en instellingen die een evenement organiseren zijn soms verplicht te beschikken over evenementenverkeersregelaars. Voor deze vrijwillige verkeersregelaars is er een instructie via internet beschikbaar. Wie niet beschikt over een computer of er niet zo handig mee is, is uitgenodigd voor een persoonlijke instructie.

  Lees verder
 • Toekomstperspectief agrariërs belangrijk

  (19-02-2015)

  Het college heeft op dinsdag 17 februari de zienswijze Programmatische Aanpak Stikstof vastgesteld en ingediend bij het ministerie van Economische Zaken. Hiermee vraagt de gemeente aandacht voor het toekomstperspectief van de agrarische sector.

  Lees verder
 • Inkomensondersteuning voor chronisch zieken en gehandicapten

  (19-02-2015)

  Inwoners van De Ronde Venen met een laag inkomen, die door chronische ziekte en/of beperking te maken hebben met hoge ziektekosten, krijgen aan het einde van het jaar een vast bedrag van € 100,- uitgekeerd. Dit heeft het college van B en W dinsdag 17 februari vastgesteld.

  Lees verder
 • Goud in je wijk op zaterdag 18 april 2015

  (26-01-2015)
  Logo: goud in je wijk

  Gezocht: betrokken bewoners met hart voor de wijk 

  Kijkt u wel eens om u heen in uw buurt en denkt u: ‘hier kan het nog leuker, mooier of gezelliger worden?’

  Lees verder
Archief