U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Veel schade aan bomen door storm; Wat te doen met grote takken?

  (27-07-2015)

  Door de storm van zaterdag 25 juli zijn er veel bomen in De Ronde Venen omgewaaid of beschadigd. Zeker 100 bomen zijn omgewaaid. Er kwamen 74 meldingen binnen bij de brandweer. De buitendienstmedewerkers van de gemeente hebben zaterdagmiddag alle wegen vrijgemaakt voor het verkeer en gaan vandaag verder met inventariseren en opruimen van schade en gevaarlijke situaties. Liggen er grote takken in uw tuin?

  Lees verder
 • Honden aan de lijn en hondenpoep opruimen

  (24-07-2015)

  Honden zorgen behalve voor veel plezier soms ook voor ergernis. Dat laatste wordt met name veroorzaakt door hondenpoep en honden die loslopen op plaatsen waar dat niet mag.

  Lees verder
 • Klachtenmeldpunt inkoop en aanbesteding

  (23-07-2015)

  Het kan voorkomen dat tijdens een aanbestedingsprocedure ontevredenheid ontstaat tussen de gemeente en ondernemers over hoe door partijen in een aanbestedingsprocedure gehandeld wordt. Dit kan leiden tot een klacht. 

  Lees verder
 • Kunstwerk ‘De eendjes’ naar Molenkolk Abcoude

  (20-07-2015)

  Het bronzen kunstwerk ‘De Eendjes’ van Barbara de Clercq heeft dinsdag 14 juli een nieuwe, meer prominente plek gekregen in de Molenkolk in Abcoude. Door een initiatief van Stichting KuRVe in samenwerking met gemeente De Ronde Venen is dit werk in ere hersteld.

  Lees verder
 • Overlast door luizen in bomen

  (15-07-2015)

  De gemeente krijgt regelmatig de vraag of er iets gedaan kan worden tegen de overlast als gevolg van luizen in bomen. De luizen produceren een plakkerig vocht waardoor auto's of het trottoir wordt besmeurd. De overlast wordt soms als zeer hinderlijk ervaren, helaas is er weinig tegen te doen.

  Lees verder
 • Nieuwe busconcessie provincie naar Syntus

  (15-07-2015)

  ​Syntus gaat vanaf 11 december 2016 de streekbussen in de provincie Utrecht en de stadsbussen in Amersfoort rijden. Syntus zal gaan rijden met milieuvriendelijke bussen, die allemaal uitgerust zijn met wifi, stopcontacten en USB-poorten. Alle kernen in het gebied die nu een busverbinding hebben, zullen ook met Syntus een busverbinding houden. Dit is de uitkomst van de aanbesteding voor het busvervoer van de provincie Utrecht.

  Lees verder
 • Participatieplatform Sociaal Domein zoekt zeven nieuwe leden

  (02-07-2015)

  Het participatieplatform Sociaal Domein is op zoek naar zeven nieuwe leden. De leden worden gevraagd een belangrijke bijdrage te leveren aan goede zorg en ondersteuning voor kwetsbare groepen in de gemeente De Ronde Venen. Het college roept inwoners en personen met een sterke binding met de gemeente op te solliciteren voor 1 augustus 2015.

  Lees verder
 • Geen wekelijkse gft-inzameling in de zomermaanden

  (01-07-2015)

  Het ophalen van huisvuil in De Ronde Venen is met ingang van 1 januari behoorlijk veranderd. Helaas was het nieuwe ophaalschema niet te combineren met de wekelijkse inzameling van groente-, fruit- en tuinafval in de zomermaanden.

  Lees verder
 • Foto expositie Amazing Water Reflections

  (01-07-2015)

  Robert Kuiper (59 jaar) exposeert in juli en augustus in het gemeentehuis in Mijdrecht zijn foto’s in de tentoonstelling ‘Amazing Water Refelctions’.

  Lees verder
Archief