U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Opruimwerkzaamheden storm nog in volle gang

  (30-07-2015)

  De afgelopen dagen is de grootste rommel van de storm van 25 juli opgeruimd en zijn gevaarlijke situaties verwijderd. Met name in het buitengebied moeten nog opruimwerkzaamheden plaatsvinden. De controle van bomen in de gemeente is nog in volle gang. Waar nodig wordt actie ondernomen. Als deze week de meeste takken zijn opgeruimd wordt volgende week gestart met het vegen van de goten. Woensdag 29 juli is gestart met de noodkap van 18 instabiele populieren naast het fietspad Oude Spoorbaan (Mijdrecht / De Hoef).

  Lees verder
 • De spelregels voor collecteren en huis-aan-huisverkoop

  (30-07-2015)

  Collectes en inzamelingsacties. De meeste inwoners van De Ronde Venen krijgen hier zeer regelmatig mee te maken. Is er een vergunning nodig voor dat soort activiteiten? En hoe zit het met de huis-aan-huisverkoop van kalenders en andere commerciële producten? Dit artikel zet de spelregels op een rij.

  Lees verder
 • Honden aan de lijn en hondenpoep opruimen

  (24-07-2015)

  Honden zorgen behalve voor veel plezier soms ook voor ergernis. Dat laatste wordt met name veroorzaakt door hondenpoep en honden die loslopen op plaatsen waar dat niet mag.

  Lees verder
 • Klachtenmeldpunt inkoop en aanbesteding

  (23-07-2015)

  Het kan voorkomen dat tijdens een aanbestedingsprocedure ontevredenheid ontstaat tussen de gemeente en ondernemers over hoe door partijen in een aanbestedingsprocedure gehandeld wordt. Dit kan leiden tot een klacht. 

  Lees verder
 • Kunstwerk ‘De eendjes’ naar Molenkolk Abcoude

  (20-07-2015)

  Het bronzen kunstwerk ‘De Eendjes’ van Barbara de Clercq heeft dinsdag 14 juli een nieuwe, meer prominente plek gekregen in de Molenkolk in Abcoude. Door een initiatief van Stichting KuRVe in samenwerking met gemeente De Ronde Venen is dit werk in ere hersteld.

  Lees verder
 • Participatieplatform Sociaal Domein zoekt zeven nieuwe leden

  (02-07-2015)

  Het participatieplatform Sociaal Domein is op zoek naar zeven nieuwe leden. De leden worden gevraagd een belangrijke bijdrage te leveren aan goede zorg en ondersteuning voor kwetsbare groepen in de gemeente De Ronde Venen. Het college roept inwoners en personen met een sterke binding met de gemeente op te solliciteren voor 1 augustus 2015.

  Lees verder
 • Geen wekelijkse gft-inzameling in de zomermaanden

  (01-07-2015)

  Het ophalen van huisvuil in De Ronde Venen is met ingang van 1 januari behoorlijk veranderd. Helaas was het nieuwe ophaalschema niet te combineren met de wekelijkse inzameling van groente-, fruit- en tuinafval in de zomermaanden.

  Lees verder
 • Foto expositie Amazing Water Reflections

  (01-07-2015)

  Robert Kuiper (59 jaar) exposeert in juli en augustus in het gemeentehuis in Mijdrecht zijn foto’s in de tentoonstelling ‘Amazing Water Refelctions’.

  Lees verder
Archief