U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • Lees voor
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  (17-09-2014)

  Bent u iets kwijtgeraakt? Of hebt u iets gevonden waarvan u niet weet wie de eigenaar is? Ga dan naar http://www.verlorenofgevonden.nl/. Op deze site kunt u digitaal verloren en gevonden voorwerpen melden, zoeken en vinden.

 • VRU brandweer Mijdrecht zoekt vrijwilligers

  (17-09-2014)

  Het vrijwillige brandweerkorps in Mijdrecht zoekt nieuwe parttime collega’s, die vooral ook tijdens kantoortijden beschikbaar zijn. Bent u minimaal 18 jaar, woont of werkt u in Mijdrecht en heeft u belangstelling? Neem dan contact op met de VRU brandweer. Kom naar een oefenavond op dinsdag en naar de Open Dag op zaterdag 20 september.

  Lees verder
 • Zaterdag 20 september “Dag van de Zorgvrager”

  (17-09-2014)

  Afgelopen zomer heeft de gemeenteraad het initiatief genomen om op zaterdag 20 september a.s. een “Dag van de Zorgvrager” te organiseren. De raadsleden gaan dan in gesprek met inwoners en belangenorganisaties over de decentralisaties. Welke vragen, zorgen en wensen zijn er over de jeugdzorg, de dagbesteding en begeleiding en de werkvoorziening voor arbeidsgehandicapten? Wat is van belang om bij de verdere uitwerking rekening mee te houden?

  Lees verder
 • Eerste vergadering college B&W ‘op locatie’

  (17-09-2014)
  Foto: College vergaderd bij Aannemingsmaatschappij VOBI bv

  Dinsdag 16 september heeft het college van burgemeester en wethouders voor het eerst vergaderd ‘op locatie’. Het college was uitgenodigd door de ondernemersvereniging Vinkeveen bij Aannemingsmaatschappij VOBI bv.

  Lees verder
 • Vergadering van de gemeenteraad

  (17-09-2014)

  De gemeenteraad van De Ronde Venen vergadert donderdag 25 september in het gemeentehuis in Mijdrecht. De vergadering begint om 19.30 uur en is openbaar.

  Lees verder
 • College presenteert ambities in beleidsagenda en begroting 2015

  (17-09-2014)

  Een sluitende, reële begroting, goed georganiseerde zorg en een gemeente waar het goed wonen, werken en leven blijft, dat is waar het college op inzet met zijn beleidsagenda en de begroting 2015. Samen geven deze documenten de plannen voor 2015 aan. De enige manier waarop het college deze plannen kan uitvoeren, is door zuinig te blijven, duidelijk te kiezen en daar waar mogelijk samen te werken met partners en inwoners.

  Lees verder
 • Commissaris van de Koning bezoekt De Ronde Venen

  (15-09-2014)
  Foto:op de foto: Burgemeester Maarten Divendal (rechts) in gesprek met CvdK Willibrord van Beek (links)

  De Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, Willibrord van Beek, heeft op donderdag 11 september een werkbezoek aan De Ronde Venen afgelegd. Het bezoek stond in het teken van kennismaking met de gemeente en het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders.

   

  Lees verder
 • Straatnamen en buurtnaam bekend voor project De Winkelbuurt in Abcoude

  (15-09-2014)

  Het college heeft op 9 september jl. een besluit genomen over de straatnamen van het nieuwbouwproject De Winkelbuurt in het zuiden van Abcoude. Land van Winkel wordt de naam voor deze nieuwe buurt. Een naam die recht doet aan het gebied. Met straatnamen als Lindewetering, Jonkersgang en Morgenerf wil ze het karakter van de buurt en de landelijke ligging met rijke historie benadrukken.

  Lees verder
 • Eerste zandlaag op Marickenzijde is aangebracht

  (11-09-2014)

  De werkzaamheden voor de nieuwbouwlocatie Marickenzijde in Wilnis zijn in volle gang. Aannemer Bunnik B.V. heeft vanaf juni 2014 in opdracht van de gemeente de bestaande sloten gedempt en nieuwe sloten gegraven of verbreed aan de randen van het gebied als compensatie voor de gedempte sloten.

  Lees verder
 • Zorg naar gemeenten: bent u al geïnformeerd?

  (11-09-2014)

  Heeft u of uw familielid een AWBZ-indicatie en moet u per 1 januari voor ondersteuning aankloppen bij uw gemeente? Dan willen negen cliëntenorganisaties graag weten hoe u daarover tot nu toe bent geïnformeerd. Dat kan door een digitale vragenlijst in te vullen. Zo helpt u mee om de voorlichting rondom de veranderingen te verbeteren.

  Lees verder
 • Expositie in het gemeentehuis

  (11-09-2014)
  Foto: synthetic garden3

  Tekenaar en schrijver Conan Hollander exposeert een klein deel van zijn werken van 1 september tot 31 oktober in de oude hal van het gemeentehuis. De werken zijn deel van één universum in verschillende era’s.

  Lees verder
 • Nieuwe gemeentegids niet ontvangen?

  (11-09-2014)

  Vorige week is de nieuwe gemeentegids huis aan huis verspreid. Ook als u een nee/nee-sticker op uw brievenbus heeft, ontvangt u de nieuwe gemeentegids. Heeft u de nieuwe gemeentegids onverhoopt niet ontvangen? Dan kunt u deze alsnog ophalen bij het gemeentehuis in Mijdrecht. U kunt ook bellen met de gemeente via het telefoonnummer 0297 29 16 16 om de nieuwe gemeentegids aan te vragen.

 • Mannelijke collegeleden lezen voor

  (09-09-2014)
  Foto van wethouder Aldrik Dijkstra die voorleest

  Zaterdag 6 september heeft wethouder Aldrik Dijkstra, namens de mannelijke leden van het college van B&W en ook allen vader, de aftrap gegeven voor ‘Vaders Voor Lezen’. ‘Vaders voor Lezen’ is een landelijke campagne om (groot)vaders te stimuleren meer voor te lezen aan hun (klein)kinderen.

  Lees verder
 • Aanleg fietsbrug en natuurverbinding gecombineerd

  (08-09-2014)

  De aanleg van de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht wordt gecombineerd met de aanleg van natuurvriendelijke oevers en een veilige passage voor dieren van de Oostkanaaldijk, op dezelfde locatie.

  Lees verder
 • Koninklijke onderscheiding voor Auwert Dekker en Rien Jongerden

  (06-09-2014)

  Auwert Dekker en Rien Jongerden uit Vinkeveen hebben vrijdagavond 5 september, tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van de Stichting Cursusproject De Ronde Venen, een koninklijke onderscheiding ontvangen. Dekker en Jongerden zijn beide vrijwilliger bij het Cursusproject en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd bij de heren opgespeld door burgemeester Maarten Divendal.

  Lees verder
 • Zorg naar gemeenten: bent u al geïnformeerd?

  (04-09-2014)

  Heeft u of uw familielid een AWBZ-indicatie en moet u per 1 januari voor ondersteuning aankloppen bij uw gemeente? Dan willen negen cliëntenorganisaties graag weten hoe u daarover tot nu toe bent geïnformeerd. Dat kan door een digitale vragenlijst in te vullen. Zo helpt u mee om de voorlichting rondom de veranderingen te verbeteren.

  Lees verder
 • Maakt u gebruik van jeugdzorg, AWBZ, de Wmo of de participatiewet?

  (04-09-2014)

  De gemeenteraad wil met u in gesprek tijdens de Dag van de zorgvrager!

  De gemeenteraad wil weten wat de wensen en behoeften zijn van inwoners die gebruik maken van de jeugdzorg, AWBZ, de Wmo en de Participatiewet.

  Lees verder
 • Collectes

  (04-09-2014)

  31 augustus - 6 september

  KWF Kankerbestrijding

  7 september - 13 september

  Prinses Beatrix Spierfonds

  14 september - 20 september

  Nierstichting Nederland

  21 september - 27 september

  Fonds verstandelijk gehandicapten

  28 september - 4 oktober

  Dierenbescherming

 • Wijkschouw in Wilnis op 9 en 16 oktober

  (03-09-2014)
  Foto: Wijkteam over wat leeft er in de wijk

  Woont u in Wilnis en wilt u meehelpen belangrijke plekken voor het dorp te benoemen? Meld u dan aan voor een wijkschouw op donderdag 9 of donderdag 16 oktober van 19.30 tot 21.00 uur. Bewonersplatform WilnisKlopt en het wijkteam Wilnis zijn initiatiefnemers en lopen mee. Het wijkteam bestaat uit gemeente, Tympaan-De Baat, politie en GroenWest.

   

  Lees verder
 • Opfriscursus ‘Verkeersregels’

  (28-08-2014)

  De gemeente biedt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een gratis cursus aan waarmee inwoners hun kennis over de verkeersregels kunnen opfrissen. Ook krijgen de deelnemers tips en trucs om milieuvriendelijker en zuiniger te rijden.

  Lees verder
Archief