U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze pagina vindt u informatie over recentelijke ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. Oude nieuwsberichten vindt u in het archief onder aan deze pagna.

 • Inkoop Jeugd en Wmo 2017 Regio Utrecht West

  (30-06-2016)

  De vijf gemeenten in de Utrecht West - De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht en Woerden - zijn op zoek naar partijen voor de uitvoering van de Jeugdhulp en de Wmo. Daarom loopt er nu een Nationaal Openbare Aanbesteding.

  Lees verder
 • Nieuwbouwspecial De Ronde Venen

  (28-06-2016)

  Gemeente De Ronde Venen heeft vandaag een nieuwbouwspecial met de titel 'Wonen waar anderen recreëren' uitgebracht. Het magazine belicht de woonmogelijkheden in De Ronde Venen.

  Lees verder
 • Verstrekkingen uit de Basis Registratie Personen

  (23-06-2016)

  In Basis Registratie Personen (BRP) zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die binnen de gemeente woonachtig is. Het gaat om adresgegevens, maar ook om gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, reisdocumenten, ouders en kinderen.

  Lees verder
 • Omwisselen trekkercertificaat kan nog tot en met 30 juni 2016

  (23-06-2016)

  Het trekkercertificaat kan tot en met donderdag 30 juni 2016 omgewisseld worden voor een categorie T op het rijbewijs, inwoners hebben hiervoor dan één jaar de tijd gehad. Vanaf 1 juli is dit niet meer mogelijk en moet met goed gevolg een praktijk- en theorie-examen worden afgelegd bij het CBR, om de categorie T alsnog te kunnen bijschrijven op het rijbewijs.

  Lees verder
 • Snoei uw taxushaag en help kanker bestrijden

  (23-06-2016)

  Tussen 15 juni en 31 augustus zamelt de actie Vergroot de Hoop taxussnoeisel in op diverse inzamelpunten in Nederland. Ook gemeente De Ronde Venen doet mee aan deze inzamelingsactie. U kunt snoeisel van de Taxus Baccata afgeven bij de afvalbrenstations.

  Lees verder
 • Veranderingen papierinzameling

  (23-06-2016)

  Per september gaat de gemeente het oud papier inzamelen met containers. De papiercontainers worden vanaf dan één keer per maand geleegd door vrijwilligers van verschillende (sport)verenigingen, scholen en kerken. Wat betekent dat voor u?

  Lees verder
 • WhatsApp-buurtpreventiebord in de gemeente onthuld

  (23-06-2016)

  Aan de Rondweg in Mijdrecht is woensdag 22 juni officieel het eerste WhatsApp-buurtpreventiebord in De Ronde Venen onthuld. Dat gebeurde door burgemeester Maarten Divendal, Annet van Haaften, één van de initiatiefnemers van een WhatsApp-groep en wijkagent Monique Meijer.

  Lees verder
 • Handhaving op illegale bebouwing Vinkeveense Plassen

  (23-06-2016)

  De gemeente werkt op dit moment aan nieuwe regels voor bebouwing op de Vinkeveense Plassen. In de loop van 2017 worden deze regels definitief in de vorm van een nieuw bestemmingsplan. In de tussentijd mag er op de meeste kavels niet worden gebouwd en op sommige mag uitsluitend een kist worden geplaatst.

  Lees verder
 • Natuurinrichting Wilnisse Bovenlanden hervat

  (20-06-2016)

  De uitvoering van de werkzaamheden in de Wilnisse Bovenlanden is vanaf 15 juni weer van start gegaan. Voorafgaand aan de werkzaamheden is, net als vorig jaar, een ecologische toets uitgevoerd in verband met het broedseizoen. Er zijn geen nesten aangetroffen op de percelen waar het werk start.

  Lees verder
 • Wethouder Alberta Schuurs loopt ‘100 meter voor Dafne’

  (20-06-2016)

  Wethouder Alberta Schuurs (Sport, VVD) heeft donderdagavond 16 juni de ‘100 meter voor Dafne’ gelopen. Dat deed zij samen met een groot aantal sporters van atletiekvereniging De Veenlopers. Doel van deze actie is, behalve het aanmoedigen van Dafne Schippers, aandacht te vestigen op een gezonde levensstijl voor jongeren.

  Lees verder
Archief