U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • Lees voor
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Spuiten tegen haagwinde begint weer

  (21-05-2015)
  Foto: Haagwinde

  De gemeentelijke Groendienst begint volgende week weer met de bestrijding van de plant ‘haagwinde’. In De Ronde Venen wordt geen gif in plantsoen gebruikt, op één uitzondering na: de haagwinde.

  Lees verder
 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (21-05-2015)

  U kunt hem of haar tot 1 juli 2015 voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding tijdens de ‘lintjesregen’ van 2016. Deze persoon moet inwoner zijn van onze gemeente en zich minimaal vijftien jaar geheel belangeloos hebben ingezet voor de samenleving.

  Lees verder
 • Gevonden en verloren voorwerpen

  (21-05-2015)

  Bent u iets kwijtgeraakt? Of hebt u iets gevonden waarvan u niet weet wie de eigenaar is? Ga dan naar http://www.verlorenofgevonden.nl/. Op deze site kunt u digitaal verloren en gevonden voorwerpen melden, zoeken en vinden.

  Lees verder
 • Tweede woonworkshop Vinkeveld

  (20-05-2015)

  Op woensdag 27 mei van 19.00 tot 21.30 uur vindt de tweede woonworkshop voor Vinkeveld in De Boei in Vinkeveen plaats. Ben je geïnteresseerd in deze nieuwe duurzame wijk in het zuiden van Vinkeveen, dan ben je van harte welkom. Tijdens de workshops staan de woonwensen van toekomstige bewoners centraal. Samen geven wij de woonwijk vorm.

  Lees verder
 • Start verkoop

  (19-05-2015)

  Op 21 mei 2015 start de verkoop van De Baronie in Abcoude. De Baronie is de eerste fase bestaande uit 13 woningen in het nieuwbouwproject Land van Winkel. De start verkoop vindt plaats in het verkoopcentrum op de bouwplaats (ter hoogte van de Doude van troostwijkstraat). U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn! 

  Lees verder
 • ‘Flierefluiters’ in het NME-centrum

  (18-05-2015)

  In NME-centrum De Woudreus in Wilnis begint op woensdagmiddag 27 mei de tentoonstelling ‘Flierefluiters’, bestemd voor kinderen. Via activiteiten en opdrachten komen ze spelenderwijs van alles te weten over vogels in de natuur.

  Lees verder
 • Gemeente sluit 2014 af met positief resultaat

  (15-05-2015)

  De gemeente sluit het jaar 2014 af met een positief resultaat van 2,8 miljoen euro. Dat blijkt uit de Jaarrekening 2014 die door het college is vastgesteld en aan de gemeenteraad is aangeboden. Het college stelt voor het positieve resultaat toe te voegen aan de reserves. De gemeenteraad behandelt de jaarrekening 2014 waarschijnlijk in zijn vergadering van juni.

  Lees verder
 • Vernieuwing van zorg en ondersteuning in De Ronde Venen

  (15-05-2015)

  De gemeente De Ronde Venen gaat de contracten met zorgaanbieders met een jaar verlengen.

  Lees verder
 • Extra geld van het rijk zorgt voor behoud werkgelegenheid en extra huishoudelijke ondersteuning

  (15-05-2015)

  Het rijk stelt extra geld beschikbaar voor het behoud van de werkgelegenheid bij aanbieders van huishoudelijke hulp. De Ronde Venen ontvangt in totaal € 423.616. Met dit extra geld start de gemeente De Ronde Venen, samen met de gemeente Diemen, Ouder-Amstel, Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn, de pilot ‘HHT Diensten Thuis’. Inwoners die al gebruik maken van huishoudelijke ondersteuning kunnen hierdoor extra diensten inkopen. Voor mantelzorgers die overbelast dreigen te raken biedt de pilot ook mogelijkheden. De pilot ging op 13 mei van start.

  Lees verder
 • College stelt raad voor: Laat winkeliers zelf bepalen of zij op zondag opengaan

  (13-05-2015)

  Het college van B en W heeft de gemeenteraad voorgesteld het beleid voor de openstelling van winkels op zondag te wijzigen. Op dit moment mogen winkels maximaal drie of vier zondagen per jaar de deuren openen. Het college stelt de gemeenteraad voor winkeliers zelf te laten bepalen of zij op zondag, tussen 12 uur ’s middags en 22 uur ‘s avonds, opengaan of niet. De gemeenteraad bespreekt het voorstel in zijn vergadering van 18 mei.

  Lees verder
Archief