U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • Lees voor
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Smog kan tot extra luchtwegklachten leiden

  (02-07-2015)

  Sinds woensdag is er kans op smog door ozon. Smog kan luchtwegklachten veroorzaken bij mensen met luchtwegaandoeningen, bij kinderen, ouderen en bij mensen die zich inspannen in de buitenlucht. Mensen die hinder ondervinden worden geadviseerd om vooral in de middag en vroege avond binnen te blijven en zware lichamelijke inspanning te vermijden. Belangrijk hierbij is om u zelf en de woning koel te houden in verband met de aanhoudende hitte.

  Lees verder
 • Hittegolf: Drink voldoende kraanwater!

  (02-07-2015)

  Gister was de eerste dag van een hittegolf. Het KNMI verwacht dat de temperatuur zeker vier dagen lang boven de 27 graden zal uitkomen. Vergeet daarom niet om voldoende kraanwater te drinken.

  Lees verder
 • Nieuw zwembad in Abcoude mogelijk als voorwaarden worden aangepast

  (02-07-2015)

  De bouw van een nieuw zwembad in Abcoude is mogelijk als de voorwaarden worden gewijzigd die de gemeenteraad aan de bouw heeft verbonden. Dat blijkt uit onderzoek dat door het bureau M3V is uitgevoerd.

  Lees verder
 • College wil pont in Nessersluis renoveren

  (02-07-2015)

  Als de gemeenteraad akkoord gaat, wordt het pontveer in Nessersluis gerenoveerd en blijft het de komende jaren in de vaart. Dat schrijft het college van B en W in een voorstel aan de gemeenteraad. Het voorstel wordt waarschijnlijk in de raadsvergadering van september behandeld.    

  Lees verder
 • Participatieplatform Sociaal Domein zoekt zeven nieuwe leden

  (02-07-2015)

  Het participatieplatform Sociaal Domein is op zoek naar zeven nieuwe leden. De leden worden gevraagd een belangrijke bijdrage te leveren aan goede zorg en ondersteuning voor kwetsbare groepen in de gemeente De Ronde Venen. Het college roept inwoners en personen met een sterke binding met de gemeente op te solliciteren voor 1 augustus 2015.

  Lees verder
 • Ruime meerderheid ondernemers stemt voor Bedrijven Investeringszone

  (02-07-2015)
  Foto: v.l.n.r. wethouder Anco Goldhoorn en de heren Hans Rensink en Gerrit Verweij

  In de afgelopen weken hebben de ondernemers uit het koopcentrum Mijdrecht hun stem uitgebracht voor of tegen het voortzetten van de Bedrijven Investeringszone (BIZ).

  Lees verder
 • Informatiecentrum De Uitvlucht opent haar deuren

  (01-07-2015)

  Wilt u weten hoe het staat met de plannen voor centrum Vinkeveen?

  Wethouder David Moolenburgh en Richard Bredewold (namens ontwikkelaar AHV/Timpaan) heten u zaterdag 4 juli 2015 tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom in het informatiecentrum De Uitvlucht in de oude kantine van de betonfabriek De Adelaar aan de Herenweg 186 in Vinkeveen.

  Lees verder
 • Mobiel Servicepunt Amstelhoek / De Hoef rijdt tijdelijk op woensdag

  (01-07-2015)

  In verband met reparatie van het Mobiel Servicepunt is het bezoekschema van het Mobiel Servicepunt voor Amstelhoek en De Hoef tijdelijk gewijzigd.

  Lees verder
 • Geen wekelijkse gft-inzameling in de zomermaanden

  (01-07-2015)

  Het ophalen van huisvuil in De Ronde Venen is met ingang van 1 januari behoorlijk veranderd. Helaas was het nieuwe ophaalschema niet te combineren met de wekelijkse inzameling van groente-, fruit- en tuinafval in de zomermaanden.

  Lees verder
 • Foto expositie Amazing Water Reflections

  (01-07-2015)

  Robert Kuiper (59 jaar) exposeert in juli en augustus in het gemeentehuis in Mijdrecht zijn foto’s in de tentoonstelling ‘Amazing Water Refelctions’.

  Lees verder
 • Gemeentesecretaris Meijer vertrekt naar Amstelveen

  (01-07-2015)

  Gemeentesecretaris Alexander Meijer gaat De Ronde Venen verlaten. Hij wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Amstelveen. Het college van B en W van Amstelveen heeft dat 30 juni bekendgemaakt. Meijer begint op 1 september in zijn nieuwe functie.

  Lees verder
 • Kunstuitleen De Ronde Venen van start met ondertekening overeenkomst

  (01-07-2015)

  Vanaf nu is het mogelijk kunstwerken te lenen uit de gemeentelijke kunstcollectie via Kunstuitleen KuRVe in Abcoude. Met de ondertekening vandaag van een bruikleenovereenkomst door  burgemeester Maarten Divendal met Gay Jannette Walen van KuRVe wordt het mogelijk voor inwoners en bedrijven om tegen een kleine vergoeding één van de 62 schilderijen uit deze collectie te lenen.

  Lees verder
 • Invoering kostendelersnorm definitief van kracht

  (30-06-2015)

  Vanaf 1 januari 2015 is de kostendelersnorm ingevoerd. Dit houdt in dat bijstandsgerechtigden een lagere uitkering krijgen als ze een woning delen met één of meer mensen van 21 jaar of ouder.

  Lees verder
 • Gewijzigde openingstijden de Bibliotheken in De Ronde Venen

  (29-06-2015)

  Per 1 juli 2015 krijgen de Bibliotheken in de gemeente De Ronde Venen andere openingstijden.

  Lees verder
 • Feestelijke opening van de Grote Sniep

  (26-06-2015)
  Foto: gedeputeerde Bart Krol, wethouder David Moolenburgh, Joost en Liesbeth Samsom

  Woensdag 24 juni was de feestelijke opening van de Grote Sniep, nieuwe natuur in Groot Wilnis-Vinkeveen. Gedeputeerde Bart Krol en wethouder David Moolenburgh openden dit samen met Joost en Liesbeth Samsom symbolisch bij Paviljoen Torenrestaurant De Grote Sniep.

  Lees verder
 • Geslaagde zorgmarkt voor regionale jeugdhulpaanbieders en Sociale Teams

  (26-06-2015)
  Foto: wethouder Aldrik Dijkstra in gesprek met een jeugdhulpaanbieder

  In de Boei in Vinkeveen kwamen op dinsdag 23 juni 2015 jeugdhulpaanbieders uit de regio Utrecht-West, Sociale Teams en gemeenten uit de regio samen voor een zorgmarkt. Samen met een aantal jeugdhulpaanbieders organiseerde de gemeente De Ronde Venen de zorgmarkt.

  Lees verder
 • Utrechtstreeks

  (25-06-2015)

  De enquête Utrechtstreeks is op woensdag 24 juni 2015 gesloten. Op dit moment worden de 1.230 reacties verwerkt in een onderzoeksverslag dat wordt aangeboden aan de provincie Utrecht.

  Lees verder
 • Nieuwe huurder gezocht voor ‘Het Lokaal’ in Mijdrecht

  (25-06-2015)

  Interesse? Meld het de gemeente!

  Aan de Rondweg in Mijdrecht, langs de langparkeerplaats, staat ‘Het Lokaal’. Dit gebouw heeft een oppervlakte van circa 355 vierkante meter. De gemeente is eigenaar van het pand en op zoek naar een nieuwe invulling.

  Lees verder
 • Overlast door luizen in bomen

  (25-06-2015)

  De gemeente krijgt regelmatig de vraag of er iets gedaan kan worden tegen de overlast als gevolg van luizen in bomen. De luizen produceren een plakkerig vocht waardoor auto's of het trottoir wordt besmeurd. De overlast wordt soms als zeer hinderlijk ervaren, helaas is er weinig tegen te doen.

  Lees verder
 • Grote opkomst en goede sfeer op bijeenkomst over Vinkeveense Plassen

  (25-06-2015)

  Woensdag 24 juni gingen betrokken inwoners, organisaties en de politiek de Vinkeveense Plassen op en daarna in De Boei in Vinkeveen het gesprek met elkaar aan over de toekomst van de plassen. In een goede sfeer werden uiteenlopende standpunten gedeeld en er werd vervolgens serieus gekeken naar waar men elkaar kon vinden in de liefde voor de plassen.

  Lees verder
Archief