U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • Lees voor
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Nieuwe website helpt bij oplossen burenruzies

  (23-10-2014)

  Buurtbemiddeling in De Ronde Venen, heeft samen met zo’n 80 andere lokale organisaties voor buurtbemiddeling één website ontwikkeld, www.problemenmetjeburen.nl. Op deze site is algemene informatie over de meest voorkomende burenproblemen te vinden en worden tips gegeven. Bezoekers worden direct doorverwezen naar de voor hen dichtstbijzijnde organisatie voor buurtbemiddeling.

  Lees verder
 • Voordragen voor sportverkiezingen De Ronde Venen kan tot 1 december

  (23-10-2014)

  Sportman, sportvrouw en sportploeg 23 januari bekendgemaakt. 

  De gemeente De Ronde Venen organiseert dit jaar opnieuw de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Sportvrijwilliger van het jaar. Op 23 januari 2015 wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn. De komende weken kunnen inwoners en verenigingen sporters of teams voordragen voor de verschillende categorieën. Voordragen kan tot 1 december 2014.

  Lees verder
 • zorgvraag van de week 43

  (23-10-2014)
  Foto: computer op desk

  De advertenties en tv-spotjes over de veranderingen in de zorg verwijzen voor meer informatie naar websites. Ik heb geen computer, wat moet ik doen?

  Lees verder
 • Takkendag

  (23-10-2014)

  In oktober vindt de inzameling van takken plaats. Tijdens de Takkendag kunt u uw grof tuinafval gratis aanbieden langs de openbare weg.

  Lees verder
 • Vergadering van de gemeenteraad

  (23-10-2014)

  De gemeenteraad van De Ronde Venen vergadert donderdag 30 oktober in het gemeentehuis in Mijdrecht. De vergadering begint om 19.30 uur en is openbaar. Op de agenda staan onder andere de volgende onderwerpen:

  Lees verder
 • Gemeentehuis 28 oktober 2014 om 15.00 gesloten

  (23-10-2014)

  Op dinsdag 28 oktober is het gemeentehuis om 15.00 uur gesloten in verband met een interne bijeenkomst.

 • Ontspannen koffiemiddag Paltrok Mijdrecht

  (22-10-2014)

  Bewoners van de Paltrok in de wijk Molenland hebben op zaterdag 11 oktober een koffiemiddag georganiseerd op het speelpleintje. Deze koffiemiddag was bedoeld voor alle omwonenden van het pleintje om nader kennis met elkaar te maken en om de problematiek rondom de Paltrok en Houtzaagmolen te bespreken.

  Lees verder
 • Wijkschouw Wilnis op 9 en 16 oktober groot succes

  (22-10-2014)

  Op 9 en 16 oktober hebben inwoners van Wilnis tezamen met vakambtenaren van de gemeente, de opbouwwerker van Tympaan/De Baat, de wijkagent en leden van het platform WilnisKlopt  door wijken van Wilnis gelopen om punten te bespreken die inwoners als problematisch ervaren. Op 16 oktober liep wethouder Anco Goldhoorn ook met de schouw mee.

  Lees verder
 • Noodkap van twee bomen

  (21-10-2014)

  Tijdens een vorige week uitgevoerde controle in Vinkeveen en De Hoef, is gebleken dat twee bomen in een zeer slechte conditie verkeren. Het gaat om bomen die staan:

  Lees verder
 • Voormalige partner De Ronde Venen uitgeroepen tot schoonste gemeente van Oeganda

  (20-10-2014)
  Foto: Vertegenwoordigers van de gemeente Kalangala poseren voor het gemeentehuis met collegeleden, een deel van het management, directie en medewerkers die een bijdrage hebben geleverd aan het project in Oeganda

  De Oegandese gemeente Kalangala, die met steun vanuit De Ronde Venen in 2009 en 2010 een afvalinzamelingssysteem heeft opgezet, is uitgeroepen tot de schoonste gemeente van Oeganda. Kalangala kwam als winnaar uit de bus nadat een Oegandees televisiestation alle gemeenten in het land op basis van een aantal criteria had beoordeeld.

  Lees verder
 • Koninklijke onderscheiding voor Annie Plomp-Verburg

  (20-10-2014)
  Foto: Mevrouw Plomp met burgemeester Divendal

  Annie Plomp-Verburg uit Wilnis heeft vrijdagmorgen 17 oktober, tijdens haar afscheid als lid van Leader Weidse Veenweiden, een koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd haar opgespeld door burgemeester Maarten Divendal.

  Lees verder
 • Gemeente De Ronde Venen klaar voor nieuwe zorgtaken

  (20-10-2014)
  Foto: Staatssecretaris Van Rijn geeft het startsein voor de voorlichtingscampagne

  Donderdag 16 oktober was voor de gemeente De Ronde Venen een gedenkwaardige dag in de voorbereiding van de organisatie op de nieuwe zorgtaken. Staatssecretaris Van Rijn sprak met een delegatie van wethouders uit de regio over de veranderingen in de zorg. Vervolgens gaf hij het startsein voor de voorlichtingscampagne van het ministerie. Aansluitend bekrachtigden de samenwerkende gemeenten uit Utrecht West de samenwerking met zorgaanbieders door een symbolisch contract te ondertekenen. Daarmee zorgt de regio Utrecht West ervoor dat inwoners de zorg behouden.

  Lees verder
 • Zorgvraag van de week

  (16-10-2014)
  Foto: vrouw in rolstoel

  Weten gemeenteambtenaren wel voldoende van zorg om te bepalen wat ik nodig heb?
  De gemeente wordt verantwoordelijk voor de zorg. Dit betekent niet dat ambtenaren alle zorgtaken zelf gaan uitvoeren.

  Lees verder
 • Verkoopmanifestatie Abcoudermeer zaterdag 25 oktober

  (16-10-2014)

  De verkoop van appartementen aan het Abcoudermeer in Abcoude verloopt voorspoedig. Inmiddels is al bijna 70% verkocht en komt de start van de bouw op korte termijn in zicht. 

   

   

  Lees verder
 • Gevonden en verloren voorwerpen

  (16-10-2014)

  Bent u iets kwijtgeraakt? Of hebt u iets gevonden waarvan u niet weet wie de eigenaar is? Ga dan naar www.verlorenofgevonden.nl. Op deze site kunt u digitaal verloren en gevonden voorwerpen melden, zoeken en vinden.

 • Stapje voor stapje richting duurzame samenleving

  (15-10-2014)
  Foto: Wethouder David Moolenburgh tussen Mariëlla den Boef (links) en Nina Judin

  Met honderden verschillende activiteiten hebben particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden tijdens de Dag van de Duurzaamheid, op vrijdag 10 oktober 2014, laten zien hoe duurzaamheid in het dagelijks leven past. Ook in De Ronde Venen zijn tal van activiteiten en initiatieven die onderstrepen dat wordt gewerkt aan een meer duurzame samenleving.

  Lees verder
 • Plannen in de maak om aantrekkelijkheid van en veiligheid op Plassen te vergroten

  (13-10-2014)

  Recreatieondernemers in Vinkeveen gaan samen met toezichthouders op de Vinkeveense Plassen plannen maken om bezoekers en gebruikers beter te informeren over alles wat komt kijken bij zwemmen, duiken en varen op de Plassen. Dat is de uitkomst van een bijeenkomst die donderdag 9 oktober is gehouden en die door een groot aantal recreatieondernemers werd bezocht.

  Lees verder
 • Collectes

  (02-10-2014)

  28 september - 4 oktober

  Dierenbescherming

  5 oktober – 11 oktober

  Brandwonden Stichting

  26 oktober – 1 november

  Diabetes Fonds

 • Begroting 2015 ter inzage

  (25-09-2014)
  Afbeelding: Programmabegroting

  Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 16 september de gemeenteraad de begroting voor 2015 ter vaststelling aangeboden. De begroting 2015 ligt tot aan de begrotingsvergadering op donderdag 6 november 2014 ter inzage.

  Lees verder
 • College presenteert ambities in beleidsagenda en begroting 2015

  (17-09-2014)

  Een sluitende, reële begroting, goed georganiseerde zorg en een gemeente waar het goed wonen, werken en leven blijft, dat is waar het college op inzet met zijn beleidsagenda en de begroting 2015. Samen geven deze documenten de plannen voor 2015 aan. De enige manier waarop het college deze plannen kan uitvoeren, is door zuinig te blijven, duidelijk te kiezen en daar waar mogelijk samen te werken met partners en inwoners.

  Lees verder
 • Eerste zandlaag op Marickenzijde is aangebracht

  (11-09-2014)

  De werkzaamheden voor de nieuwbouwlocatie Marickenzijde in Wilnis zijn in volle gang. Aannemer Bunnik B.V. heeft vanaf juni 2014 in opdracht van de gemeente de bestaande sloten gedempt en nieuwe sloten gegraven of verbreed aan de randen van het gebied als compensatie voor de gedempte sloten.

  Lees verder
 • Expositie in het gemeentehuis

  (11-09-2014)
  Foto: synthetic garden3

  Tekenaar en schrijver Conan Hollander exposeert een klein deel van zijn werken van 1 september tot 31 oktober in de oude hal van het gemeentehuis. De werken zijn deel van één universum in verschillende era’s.

  Lees verder
Archief