U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • Lees voor
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Kinderen aan de slag in het groen tijdens Boomfeestdag

  (27-03-2015)
  Foto: Wethouder Aldrik Dijkstra actief met knotten van bomen langs de Westzijde in de Hoef.

  Bijna 600 Rondeveense schoolkinderen hebben 18 en 19 maart Nationale Boomfeestdag gevierd. Dat deden ze door het groen in de gemeente onder handen te nemen. Ook leden van het college van B en W staken de handen uit de mouwen.

  Lees verder
 • Gemeente start enquête over rechtstreekse busverbinding Utrecht

  (26-03-2015)

  College roept inwoners op hun stem te laten horen.
  ‘Wilt u een rechtstreekse bus van Uithoorn en De Ronde Venen naar Utrecht CS? Laat dan nu uw stem horen!’ Aldus luidt de eerste zin van een enquête die gemeente De Ronde Venen is gestart over een rechtstreekse busverbinding met de Domstad. Deze peiling is vooral bedoeld ter ondersteuning van het Rondeveense pleidooi richting provincie.

  Lees verder
 • Jaarverslag buurtbemiddeling aangeboden aan wethouder

  (26-03-2015)
  Foto:Wethouder Anco Goldhoorn ontvangt jaarverslag buurtbemiddeling van buurtbemiddelaarsCorrie van Doorn en Wilma Koopman in aanwezigheid van coördinator buurtbemiddeling Marjolein Waagmeester, Mieke Telder van Stichting Tympaan-De Baat, Rob Meijrink van GroenWest, Job Bennekom van politie Utrecht en coördinator wijkgericht werken Marcel Wolswijk.

  Wethouder Anco Goldhoorn ontvangt woensdag 25 maart het jaarverslag ‘Buurtbemiddeling 2014’ van enthousiaste buurtbemiddelaars Corrie van Doorn en Wilma Koopman. Ook het tweede jaar van Buurtbemiddeling in De Ronde Venen blijkt een succes. Zij en hun 11 vrijwillige collega’s hebben 59 zaken behandeld waarvan 75% met direct positief resultaat.

  Lees verder
 • Gemeente gesloten op feestdagen in april

  (26-03-2015)

  Het gemeentehuis en de afvalbrengstations zijn in april vanwege de feestdagen gesloten op:  

  Vrijdag 3 april (Goede Vrijdag)

  Maandag 6 april (Tweede Paasdag)

  Maandag 27 april (Koningsdag)

   

 • College van B en W vergadert in gezondheidscentrum

  (24-03-2015)
  foto: College van B en W vergadert in gezondheidscentrum

  Het college van B en W heeft dinsdag 17 maart niet in het gemeentehuis, maar in het gezondheidscentrum aan de Croonstadtlaan vergaderd. Eén keer per maand verwisselen B en W de collegekamer voor een vergadering ‘op locatie’. Dat kan in een dorpshuis zijn, maar ook in een school, bij een lokale ondernemer, bewonersgroepering of vereniging. Deze vergaderingen ‘op locatie’ worden gecombineerd met een gesprek en een bezoek aan de organisatie.

  Lees verder
 • Volgende cultuurborrel op maandag 30 maart in De Boei

  (24-03-2015)

  Liefhebbers en aanbieders van kunst & cultuur zijn op maandagavond 30 maart vanaf 19.30 uur van harte welkom voor een cultuurborrel in De Boei in Vinkeveen. Tijdens een informele ontmoeting met een hapje en drankje kunt u kennismaken en bijpraten. Tijdens deze borrel wordt ingezoomd op cultuurfondsen.

  Lees verder
 • Definitieve uitslag verkiezingen Provinciale Staten en Hoogheemraadschap

  (20-03-2015)

  Woensdag 18 maart vonden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht. Het opkomstpercentage voor de verkiezingen voor Provinciale Staten bedroeg 55,38 procent. Voor het hoogheemraadschap heeft 52,48 procent van de kiezers gestemd.

  Lees verder
 • Periode controle gasnetwerk in De Ronde Venen

  (20-03-2015)

  De komende weken gaan in De Ronde Venen controleurs van netbeheerder Stedin op pad. Met behulp van een sleepmat, voorzien van een gasdetector, inspecteren ze de gasleidingen in de gemeente.

  Lees verder
 • Voorlopige uitslag verkiezingen Provinciale Staten

  (19-03-2015)

  In De Ronde Venen hebben woensdag 18 maart 2015 17.750 inwoners hun stem uitgebracht in verband met de verkiezingen voor Provinciale Staten. Dat is een opkomstpercentage van 54,5 procent. In totaal waren 32.575 inwoners gerechtigd hun stem uit te brengen. Vier jaar geleden bedroeg het opkomstpercentage 62,91 procent.

  Lees verder
 • Voorlopige uitslag verkiezingen Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht

  (19-03-2015)

  In De Ronde Venen hebben woensdag 18 maart 2015 17.614 personen hun stem uitgebracht in verband met de verkiezingen voor de leden van het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht. 33.606 inwoners van de gemeente De Ronde Venen waren opgeroepen hun stem voor deze verkiezingen uit te brengen. Het opkomstpercentage komt daarmee op 52,41 procent.

  Lees verder
 • Belasting aanslagen en WOZ-beschikkingen 2015

  (19-03-2015)

  De aanslagen gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikkingen voor 2015 zijn enkele weken geleden met dagtekening 28 februari 2015 verstuurd. Sinds die datum zijn ze te raadplegen in het WOZ-loket.

  Lees verder
 • Volop ideeën op kennismakingsbijeenkomst De Ronde Venen Schoon

  (17-03-2015)

  De opschoonactie De Ronde Venen Schoon heeft een goede start gemaakt. De vorige week dinsdag gehouden kennismakingsmakingsbijeenkomst leverde volop ideeën, tips en enthousiasme op voor het aanpakken van het zwerfafval in de gemeente.

  Lees verder
 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (12-03-2015)

  U kunt hem of haar tot 1 juli 2015 voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding tijdens de ‘lintjesregen’ van 2016. Deze persoon moet inwoner zijn van onze gemeente en zich minimaal vijftien jaar geheel belangeloos hebben ingezet voor de samenleving.

  Lees verder
 • Promotie ‘IkPas’ door wethouder en burgemeester tijdens alcoholcontrole in Vinkeveen

  (11-03-2015)
  Foto: wethouder Aldrik Dijkstra bij de aftrap van de campagne Ik Pas.

  30 dagen zonder alcohol tijdens campagne ‘IkPas’

  Automobilisten die vrijdagavond 6 maart in Vinkeveen een alcoholcontrole ondergingen, ontmoetten daar behalve politiemensen ook wethouder Aldrik Dijkstra (Jeugd en Verkeer) en burgemeester Maarten Divendal. Gehuld in reflecterende gele vesten lichtten beide collegeleden de weggebruikers voor over de campagne ‘IkPas’ en reikten informatiepakketten uit.

  Lees verder
 • De Ronde Venen Schoon, dat doen we samen!

  (04-03-2015)
  Logo: opschoondag

  Landelijke Opschoondag op 28 maart! Doet u mee?

  Zaterdag 28 maart is het Landelijke Opschoondag. Overal in het land organiseren mensen leuke evenementen om samen hun straat of buurt schoon te houden. Want, in een schone omgeving, is het prettiger wonen. Dat vindt u toch ook? Ook in de gemeente De Ronde Venen gaan op verschillende plekken inwoners aan de slag.

  Lees verder
 • Goud in je wijk op zaterdag 18 april 2015

  (26-01-2015)
  Logo: goud in je wijk

  Gezocht: betrokken bewoners met hart voor de wijk 

  Kijkt u wel eens om u heen in uw buurt en denkt u: ‘hier kan het nog leuker, mooier of gezelliger worden?’

  Lees verder
Archief