U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Grote brand Partycentrum De Meijert in Mijdrecht

  (29-11-2015)

  Zondagmorgen om 5.35 uur is een grote brand uitgebroken bij Partycentrum De Meijert. Het pand stond volledig in brand. In verband met forse rookontwikkeling is het advies om ramen en deuren te sluiten. Er is een NL alert uitgegaan voor de wijken Hofland-Zuid en omgeving (o.a. Oranje Nassau Kwartier). Om 9.11 uur werd het sein brand meester gegeven door de brandweer. Er zijn nog kleine vuurhaarden maar deze zijn onder controle.

  Lees verder
 • Aanmelden voor jaarlijkse kramenmarkt

  (26-11-2015)

  Woensdag 6 januari 2016 wordt er weer een kramenmarkt voor verenigingen georganiseerd in combinatie met de nieuwjaarsreceptie van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente.

  Lees verder
 • Bijeenkomst Ondernemersvereniging VIB en de gemeente groot succes

  (26-11-2015)

  Samenwerken, iedereen aan het werk en verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening. Een greep uit een groot aantal onderwerpen waar de Ondernemersvereniging VIB en de gemeente De Ronde Venen op 16 november jongsleden tijdens een bijeenkomst met elkaar over hebben gesproken.

  Lees verder
 • Plastic, blik en drinkpakken aan de haak in De Ronde Venen!

  (25-11-2015)

  Sinds januari is het voor inwoners van gemeente De Ronde Venen mogelijk om plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drinkpakken, het zogeheten PMD-afval, in te zamelen in één afvalzak. Gemeente De Ronde Venen heeft verbeteringen doorgevoerd voor de inzameling van PMD-afval en introduceert in december een nieuwe én stevigere afvalzak die wordt gemaakt van gerecycled plastic.

  Lees verder
 • Groot aantal inschrijvingen eerste fase Vinkeveld

  (25-11-2015)
  Foto: workshop Vinkeveld

  De inschrijving op de woningen in de eerste fase voor de nieuwe wijk Vinkeveld sloot op maandag 23 november jl. om 12 uur. Totaal noteerden de verkopende makelaars 217 inschrijvingen op 84 woningen en 6 kavels.

  Lees verder
 • De Ronde Venen behoudt haar A status kinderopvang

  (25-11-2015)

  De Inspectie van het Onderwijs heeft de gemeente De Ronde Venen opnieuw de A-status verleend voor toezicht en handhaving op de kinderopvang. Dat betekent dat de gemeente haar wettelijke taken op orde heeft.

  Lees verder
 • Nieuw bestemmingsplan Buitengebied-West in de maak

  (19-11-2015)

  Voor het westelijk deel van het buitengebied van de gemeente De Ronde Venen wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid. Het nieuwe bestemmingsplan omvat het hele buitengebied, behalve het oostelijk deel van het buitengebied (dat tot de voormalige gemeente Abcoude behoorde) en het gebied van en rond de Vinkeveense Plassen.

  Lees verder
 • Project Spoedwoning regelt woningen voor vergunninghouders én woningzoekenden

  (19-11-2015)

  Gemeente De Ronde Venen zet in op langetermijnoplossing

  Afgelopen periode heeft de gemeente De Ronde Venen verkend welke gebouwen en locaties binnen de gemeente voor huisvesting van vergunninghouders én reguliere woningzoekenden in aanmerking komen. Het resultaat is een lijst met gebouwen/woningen en een lijst met locaties die de gemeente hiervoor geschikt vindt.

  Lees verder
 • Succesvolle actie ‘Vergroot de Hoop, verklein de kanker’

  (19-11-2015)

  Iedereen bedankt!
  Dit jaar deed gemeente De Ronde Venen voor het eerst mee aan de landelijke inzamelingsactie van taxussnoeisel ‘Vergroot de Hoop, verklein de kanker’. In De Ronde Venen is door inwoners ruim 9 kuub taxussnoeisel ingezameld via de daarvoor bestemde bakken bij de afvalbrengstations. Met het inleveren van het taxussnoeisel zijn niet alleen grondstoffen geleverd om medicijnen tegen kanker te maken, maar ook elke opgehaalde kuub leverde 50 euro op voor een aan kanker gerelateerd goed doel. In De Ronde Venen betekende dit een donatie van 465 euro voor Kinderen Kankervij (KiKa).

 • Defecte straatverlichting?

  (19-11-2015)

  Wanneer de straatverlichting niet (goed) werkt, kunt u dit doorgeven aan CityTec. Dit kan via ‘storing melden’ op citytec.nl of door te bellen naar T. 088 89 59 300. CityTec werkt in opdracht van de gemeente De Ronde Venen. U kunt ook bij de gemeente meldingen over defecte straatlantaarns doorgeven via het meldpunt openbare ruimte, T. 0297 29 16 16, E. kcc@derondevenen.nl of twitter @gemeentedrv.

 • Vinkeveld in verkoop: inschrijven mogelijk t/m 23 november

  (19-11-2015)

  De verkoop van 84 woningen en 6 vrije kavels in de nieuwe wijk Vinkeveld in Vinkeveen is gestart. De bezoekers van het start-verkoopevenement op 7 november waren enthousiast over het aanbod in traditioneel dorpse en jaren '30 stijl.

  Lees verder
 • De Ronde Venen peilt mening van ondernemers over dienstverlening

  (17-11-2015)

  Gemeente De Ronde Venen heeft de kwaliteit van dienstverlening richting ondernemers hoog in het vaandel staan. Daarom wil zij graag weten hoe ze haar ondernemers met dienstverlening en beleid nog beter kan ondersteunen. Tegen deze achtergrond ontvangen ondernemers deze week een  ondernemerspeiling.

  Lees verder
 • Gemeenteraad stelt begroting 2016 vast

  (10-11-2015)

  De gemeenteraad heeft donderdag 5 november de programmabegroting 2016, nagenoeg ongewijzigd, vastgesteld. Belangrijkste veranderingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht, zijn dat er niet wordt bezuinigd op het hertenkamp in Mijdrecht en de Boomfeestdag. De toeristenbelasting wordt verhoogd naar 1,30 euro per overnachting.

  Lees verder
 • Sloop van zwembad Blijdrecht vertraagd

  (10-11-2015)

  Op maandag 26 oktober is het startsein gegeven voor de sloop van zwembad Blijdrecht in Mijdrecht. Het bad maakt plaats voor de bouw van twintig woningen. De uitvoering van de werkzaamheden is vertraagd.

  Lees verder
 • Uitnodiging bijeenkomst fietsbrug Nigtevecht

  (09-11-2015)

  Aan de bewoners van Gemeente de Ronde Venen, Stichtse Vecht en belangenorganisaties. Hierbij willen wij U namens Ballast Nedam uitnodigen voor de 2e bijeenkomst in het kader van ons samenwerkingsmodel met de omgeving, PPBS(Publiek-Private-Buurt-Samenwerking).

  Lees verder
 • Huisvesting vluchtelingen in De Ronde Venen

  (04-11-2015)

  De Utrechtse gemeenten en de provincie hebben verklaard samen op te trekken in het zoeken naar tijdelijke en duurzame opvangvoorzieningen. De inzet van gemeente De Ronde Venen, in de sterk groeiende huisvestingsvraag van vluchtelingen, is vooral gericht op het huisvesten van vergunninghouders.

  Lees verder
 • Voordragen voor sportverkiezingen De Ronde Venen kan tot 1 december 2015

  (27-10-2015)

  De gemeente De Ronde Venen organiseert dit jaar opnieuw de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent, Sportvrijwilliger en sportfoto van het jaar. De komende weken kunnen inwoners en verenigingen sporters, teams en foto’s voordragen voor de verschillende categorieën. Voordragen kan tot 1 december 2015.

  Lees verder
Archief