U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze pagina vindt u informatie over recentelijke ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. Oude nieuwsberichten vindt u in het archief onder aan deze pagna.

 • Wat vindt u van de dienstverlening van de gemeente?

  (21-07-2016)

  De gemeente De Ronde Venen is haar inwoners op allerlei manieren van dienst. Van het verstrekken van bijstand tot het uitgeven van paspoorten. Van het bijhouden van de burgerlijke stand tot het verstrekken van bouwvergunningen. En nog veel meer.

  Lees verder
 • Landbouwplastic is geen PMD-afval

  (14-07-2016)

  Regelmatig wordt landbouwplastic in zak voor PMD-afval gedaan. Dat is niet de bedoeling. Landbouwplastic is geen huishoudelijk kunststof verpakkingsmateriaal en mag dus niet met PMD worden weggegooid. Het is bedrijfsafval en moet als zodanig worden afgevoerd.

  PMD is huishoudelijk afval: plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (drinkblikjes, conservenblikjes en deksels) en drankenkartons (voor bijvoorbeeld sap en melk). U kunt PMD in de speciale zak als huisvuil weggooien. De gemeente laat dit afval elke twee weken huis-aan-huis inzamelen. De zakken kunt u ophalen bij het gemeentehuis, de afvalbrengstations, servicepunten en alle supermarkten binnen de gemeente.

  Ook stelt de gemeente kroonringen beschikbaar, waarmee u de zakken aan een lantaarnpaal kunt bevestigen, zodat ze niet wegwaaien. De kroonringen kunt u aanvragen via T. 0297 29 16 16.

  In het document hieronder vindt u een handig overzicht van wat wél en niet tot PMD-afval behoort.

  Lees verder
 • Markten Mijdrecht en Abcoude willen meer publiciteit

  (14-07-2016)

  Zowel de markt in Mijdrecht als de markt in Abcoude wil zichzelf meer profileren. In Mijdrecht heeft de markt er daarom voor gekozen om de organisatie zelf op zich te nemen. Het geld dat zo overblijft, wordt gestoken in publiciteit. In Abcoude blijft de gemeente wel verantwoordelijk voor de organisatie van de markt. Hoe de markt voor aanvullende publiciteit kan zorgen, is nog niet bekend.  

  Lees verder
 • College stelt beroep in tegen verkeersbesluit minister

  (14-07-2016)

  Het college van B en W van de gemeente De Ronde Venen heeft beroep ingesteld bij de rechtbank Midden-Nederland tegen de voorgenomen verhoging van de maximumsnelheid op de A2. Het beroep is gericht tegen het ontwerp-verkeersbesluit van de minister van Infrastructuur en Milieu om tussen 19.00 en 06.00 uur de maximumsnelheid op het traject Vinkeveen-Abcoude te verhogen van 100 km/uur naar 130 km/uur. Het college vindt dit absoluut geen goed plan: de snelheidsverhoging heeft meer nadelen dan voordelen. 

  Lees verder
 • PAUW Bedrijven blijft gemeentelijke gebouwen schoonmaken

  (14-07-2016)

  Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om opnieuw met PAUW Bedrijven een overeenkomst aan te gaan voor het schoonmaken van de gemeentelijke gebouwen. De overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar.  

  Lees verder
 • Wijzigingsplan voor Molenhof Mijdrecht definitief

  (14-07-2016)

  De ontwikkeling van de voormalige winkelpasssage Molenhof in Mijdrecht komt een stap dichterbij. Op 12 juli heeft het college van burgemeester en wethouders een wijzigingsplan van Hoogvliet Beheer vastgesteld. Hiermee wordt het voor deze organisatie juridisch mogelijk om een supermarkt, 10 appartementen en parkeergelegenheid te ontwikkelen en de openbare ruimte aan te passen. 

  Lees verder
 • Gemeente De Ronde Venen investeert in begeleiding jongeren

  (14-07-2016)

  Om jongeren te kunnen begeleiden voor wie vroegtijdig schoolverlating dreigt of die moeite hebben aan werk te komen, investeert de gemeente De Ronde Venen in leer-werkplaats Pallas. Bij Pallas kunnen jongeren onder begeleiding van medewerkers van Reinaerde leren werken. Met het project wil de gemeente betere kansen creëren voor de deelnemende jongeren waardoor kosten op de lange termijn lager uitvallen. De totale kosten bedragen € 131.000. Hiervoor heeft Pallas subsidie tot 1 januari 2018.

  Lees verder
 • Expositie in het gemeentehuis

  (07-07-2016)
  Schilderij van Janny Rijlaarsdam

  De lokale schilderes Janny Rijlaarsdam exposeert de komende weken in het gemeentehuis. Ze leerde schilderen van Truus Wortel bij Stichting Paraplu. Het werk van Rijlaarsdam is gevarieerd. Hoewel ze niet één vast thema heeft, keren alledaagse taferelen en landschappen op het doek terug. In juli en augustus staat het werk van Janny Rijlaarsdam tentoongesteld. De werken zijn tijdens openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen in de oude hal.

 • Brandveilig op vakantie

  (07-07-2016)

  De vakantieperiode komt eraan. Het mooie weer nodigt uit om lekker buiten te eten. Veel mensen trekken eropuit met de tent, de caravan, camper of boot. Het gebeurt helaas regelmatig dat tijdens zulke uitstapjes een ongeluk met gas of elektriciteit gebeurt. Met de tips hieronder kunt u een hoop ellende voorkomen.

  Lees verder
 • Verstrekkingen uit de Basis Registratie Personen

  (23-06-2016)

  In Basis Registratie Personen (BRP) zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die binnen de gemeente woonachtig is. Het gaat om adresgegevens, maar ook om gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, reisdocumenten, ouders en kinderen.

  Lees verder
 • Snoei uw taxushaag en help kanker bestrijden

  (23-06-2016)

  Tussen 15 juni en 31 augustus zamelt de actie Vergroot de Hoop taxussnoeisel in op diverse inzamelpunten in Nederland. Ook gemeente De Ronde Venen doet mee aan deze inzamelingsactie. U kunt snoeisel van de Taxus Baccata afgeven bij de afvalbrenstations.

  Lees verder
Archief