U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Boemerang definitief beschermd rijksmonument

  (13-10-2015)
  Foto: Maria van der Heyden

  De Ronde Venen telt sinds kort één rijksmonument meer: ‘de Boemerang’. Dit voormalige kantoorgebouw, de verbinding met het fabrieksgebouw en de vijver van het bedrijf SC Johnson in Mijdrecht zijn sinds 14 september 2015 definitief beschermd als rijksmonument.

  Lees verder
 • Gemeente De Ronde Venen draagt bij aan huisvestingsvraag vluchtelingen

  (12-10-2015)

  De gemeente De Ronde Venen ondersteunt omringende gemeenten, onder meer Kockengen en Houten, bij de opvang van vluchtelingen. De komende tijd wordt onderzocht naar mogelijkheden om meer vergunninghouders permanent te huisvesten.

  Lees verder
 • GGD regio Utrecht gooit de peuk d’r in!

  (08-10-2015)

  Stoptober is begonnen! Schrijf in en doe mee!

  Op 1 oktober barst Stoptober los: in heel Nederland zullen rokers én niet-rokers elkaar helpen om gedurende 28 dagen te stoppen met roken. GGD regio Utrecht moedigt al haar inwoners aan mee te doen. Via nationale en sociale media zullen bekende en onbekende Nederlanders rokers ook massaal aanmoedigen om mee te doen met Stoptober.

  Lees verder
 • Praat op 13 en 14 oktober mee over de gemeentebegroting 2016

  (08-10-2015)

  Op uitnodiging van de gemeenteraad gaan inwoners op dinsdag 13 oktober in Mijdrecht en woensdag 14 oktober in Abcoude met elkaar in gesprek over de begroting 2016.

  Lees verder
 • Brandpreventieweken gericht op 65-plussers

  (07-10-2015)

  Bent u 65 jaar of ouder en woont u zelfstandig? Dan bent u van harte welkom voor een gratis lunch en een goed gesprek over brandveiligheid in de brandweerkazerne in Vinkeveen. Ieder jaar vinden in oktober de Nationale Brandpreventieweken plaats. Met verschillende thema’s wordt aandacht besteed aan brandveiligheid.

  Lees verder
 • De Ronde Venen schoon. Dat doen we samen!

  (07-10-2015)

  Op vrijdag 25 september ondertekenden leerlingen van 5 basisscholen een overeenkomst met de gemeente De Ronde Venen. Hiermee verklaren de leerlingen en leerkrachten zich bereid om gedurende 3 maanden (tot aan de kerstvakantie) hun schoolomgeving zwerfafval vrij te houden. Wethouder Anco Goldhoorn ondertekende het convenant namens de gemeente.  

  Lees verder
 • Na uitspraak rechtbank: Aanleg en renovatie van kunstgrasvelden start op 12 oktober 2015

  (05-10-2015)

  Goed nieuws voor de sportverenigingen en De Ronde Venen

  Rechtbank Midden Nederland heeft zich woensdag 30 september 2015 uitgesproken over het kort geding inzake de aanbestedingsprocedure van de sportvelden. De vordering van de eisende partij is afgewezen, waardoor de gemeente De Ronde Venen de aanbestedingsprocedure niet hoeft te staken of opnieuw hoeft aan te besteden. Dit is goed nieuws voor de betreffende sportverenigingen.

  Lees verder
 • Gemeente De Ronde Venen verlengt Persoonsgebonden budgetten die aflopen na 2015

  (02-10-2015)

  Staatssecretaris Van Rijn heeft gemeenten opgeroepen om voor 1 oktober 2015 aan alle cliënten met een Persoonsgebonden Budget (PGB) die onder het overgangsrecht vallen te laten weten of de indicatie verlengd, aangepast of stopgezet wordt in 2016. Omdat dit voor veel gemeenten niet haalbaar is heeft de staatssecretaris de datum verschoven naar 1 mei 2016.

  Lees verder
 • Gemeentebegroting 2016: geef uw mening en praat mee!

  (29-09-2015)

  Wat vindt u belangrijker: groenvoorziening of sportvereniging?

  Op 5 november aanstaande bespreekt de raad de begroting voor 2016. Om tot een afgewogen oordeel te komen wil de gemeenteraad onder andere weten wat inwoners belangrijk vinden. Via een online enquête worden zij om hun mening gevraagd, terwijl op 13 en 14 oktober 2015 inwoners met elkaar in gesprek kunnen gaan over de te maken keuzes.

  Lees verder
Archief