U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • Lees voor
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Takkendag

  (24-04-2014)
  Foto: Bomen snoeien

  In april vindt de inzameling van takken plaats. De inzamelingsdata zijn als volgt:

  Tijdens deze takkendag kunt u uw grof tuinafval gratis aanbieden langs de openbare weg.

  Lees verder
 • Brandveilig op vakantie

  (24-04-2014)

  Heeft u werkende rookmelders in huis? Rookmelders redden levens. De vakantieperiode komt er weer aan. Het mooie weer nodigt uit om lekker buiten te eten. Veel mensen trekken er op uit met de tent, de caravan, camper of boot. Het gebeurt helaas regelmatig dat zulke uitstapjes of vakanties mislopen door een ongeluk met gas of elektriciteit. Met het in acht nemen van een aantal punten, kunt u een hoop ellende voorkomen.

  Lees verder
 • Veteranen en herdenking 4 mei

  (24-04-2014)
  Logo: Veteranen De Ronde Venen

  Voorafgaand aan de herdenking op 4 mei is een informeel samenzijn georganiseerd voor veteranen die in De Ronde Venen wonen. Veteranen zijn vanaf 19.15 uur welkom voor een kopje koffie in het gemeentehuis. Na afloop van de herdenking, bieden de Oranjevereniging Mijdrecht en de gemeente de veteranen in Rendez Vous een glaasje aan.

  Lees verder
 • Openingstijden gemeente tijdens feestdagen

  (24-04-2014)

  Het gemeentehuis en de afvalbrengstations zijn vanwege de feestdagen gesloten op:

  • Zaterdag 26 april (Koningsdag)
  • Maandag 5 mei (Bevrijdingsdag)
 • Aangepaste busroutes tijdens Koningsdag

  (24-04-2014)

  Vinkeveen
  De buslijnen rijden op zaterdag 26 april van 4.30 tot 17.00 uur niet door Vinkeveen. De bussen doen Vinkeveen aan via de haltes bij de op- en afrit Vinkeveen van de N201. Na 17.00 uur rijden de bussen weer hun normale route. Door Koningsdagactiviteiten in het centrum van Vinkeveen is de Kerklaan afgesloten, waardoor de bussen moet omrijden.

  Abcoude
  Buslijn 120 rijdt op Koningsdag niet door het centrum van Abcoude. Buslijn 120 volgt die dag de route van buslijn 126: haltes Viaduct A2 - Piet van Wijngaerdtlaan - De Weert – Meerlandenweg - Broekzijdselaan – Koningsvaren - Zwembad.

 • Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen live te zien bij RTV Ronde Venen

  (24-04-2014)

  In heel Nederland worden op 25 april 2014 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt, de zogenaamde ‘lintjesregen’. Ook in De Ronde Venen. Opmerkelijk is dat er dit jaar in de gemeente meer lintjes worden uitgereikt dan voorgaande jaren, namelijk 29 stuks.

  Lees verder
 • Juni Beweegt start. U ook?

  (22-04-2014)
  Kick-off Juni Beweegt: wethouder David Moolenburgh en projectleider Jos Kooijman

  Op 17 april gaf David Moolenburgh wethouder Sport officieel de aftrap voor Juni Beweegt. In en rond de maand juni kunt u als inwoner van de gemeente De Ronde Venen allerlei sporten en beweegvormen uitproberen. Het is bedoeld voor mensen die niet of nauwelijks sporten én voor mensen die wel eens een andere sport willen uitproberen.

  Lees verder
 • Resultaten panelonderzoek mediagebruik live

  (22-04-2014)
  Kinderen met een Ipad

  Het gemeentelijke inwonerpanel heeft begin 2014 een online enquête ingevuld die de gemeente helpt om de informatiebehoefte en het mediagebruik in De Ronde Venen in kaart te brengen. Bijna 600 panelleden hebben de vragenlijst ingevuld.

  Lees verder
 • Bedankt voor het goud

  (17-04-2014)

 • Website De Ronde Venen op positie 17 van de 100 grootste gemeenten

  (15-04-2014)

  De website van de gemeente De Ronde Venen staat, wat betreft gebruikservaring, op positie 17 van de 100 grootste gemeenten van Nederland. De website van De Ronde Venen is getest op 13 maart 2014 en behaalde 69 van de 100 te verdienen punten. De Ronde Venen is de 99e Gemeente van Nederland met 43004 inwoners.

  Lees verder
 • Drie plakzuilen geplaatst in De Ronde Venen

  (15-04-2014)
  Foto plakzuil

  De gemeente heeft op donderdag 10 april drie plakzuilen geplaatst in Mijdrecht, Abcoude en Baambrugge. Op de zuilen mag iedereen posters plakken. Omdat wildplakken verboden is biedt de gemeente met de plakzuilen een alternatief.

  Lees verder
 • Honderden inwoners gingen voor Goud

  (15-04-2014)
  Markt in wijk Mijdrecht

  Op zaterdag 12 april vond Goud in je wijk plaats. Een zonnige derde editie waar honderden enthousiaste deelnemers ontzettend veel werk hebben verzet. Speeltuinen zijn opgeknapt, bankjes geschilderd, zwerfafval opgeruimd, groenstroken opgefleurd en moestuinen aangelegd. Van jong tot oud, van brandweer tot hoveniersbedrijf. De betrokkenheid blijkt groot om de eigen omgeving (nog) mooier te maken.

  Lees verder
 • CDA, D66 en RVB gaan praten over vorming coalitie

  (11-04-2014)

  De partijen CDA, D66 en Ronde Venen Belang (RVB) gaan samen praten over de vorming van een coalitie in de gemeente De Ronde Venen. Dat hebben de drie partijen vrijdagmiddag 11 april bekendgemaakt. De drie partijen bezetten 16 van de 27 zetels in de gemeenteraad. 

  Lees verder
 • Grondlegger nieuwbouwproject abcoudermeer Jan Swinkels tekent voor nieuw appartement

  (11-04-2014)
  Foto: Jan Swinkels

  Op vrijdagmiddag 4 april 2014 heeft de heer Swinkels - dé grondlegger van het nieuwbouwproject Abcoudermeer - zijn appartement aangekocht in Paviljoen Glinstering. De heer Swinkels is circa 20 jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van deze appartementen aan het Abcoudermeer in Abcoude.

  Lees verder
 • Succesvol eerste jaar voor buurtbemiddeling

  (11-04-2014)

  Uit het eerste jaarverslag over Buurtbemiddeling in De Ronde Venen dat in maart 2014 is verschenen blijkt, dat 36 verzoeken zijn ingediend. Dat zijn elf zaken meer dan verwacht die zijn behandeld door negen vrijwillige buurtbemiddelaars. In bijna drie van de vier gevallen leidde dit tot een oplossing. Conclusie: in De Ronde Venen is behoefte aan deze dienst.

  Lees verder
 • Hoe voorkom je een woninginbraak?

  (10-04-2014)
  Foto: inbreker

  De gemeente De Ronde Venen en de politie organiseren bijeenkomsten die in het teken staan van het voorkomen van een woninginbraak. Tijdens de bijeenkomsten worden praktische tips en adviezen gegeven om inbrekers buiten de deur te houden en laat de politie zien welke situaties voor inbrekers aantrekkelijk zijn om hun slag te slaan. Ook wordt de stand van zaken geschetst over het aantal inbraken in uw woonplaats.

  Lees verder
 • Maand van het Groene Hart

  (03-04-2014)
  Logo: maand van het groene hart

  Van 15 maart tot 30 april 2014 is het de Maand van het Groene Hart. Tijdens deze maand kunnen bezoekers aan het Groene Hart kiezen uit maar liefst 300 uitjes. Van fietstochten tot kookworkshops en van natuurexcursies tot bijzondere concerten.

   

  Lees verder
 • Maand van het Groene Hart

  (20-03-2014)

  Van 15 maart tot 30 april 2014 is het de Maand van het Groene Hart. Tijdens deze maand kunnen bezoekers aan het Groene Hart kiezen uit maar liefst 300 uitjes. Van fietstochten tot kookworkshops en van natuurexcursies tot bijzondere concerten.

  Lees verder
 • Verkeersdrukte door Nucleare Top

  (20-03-2014)

  Nederland verwelkomt op 24 en 25 maart 58 wereldleiders en 5.000 delegatieleden in Den Haag tijdens de Nuclear Security Summit (NSS). Voor een goed verloop van deze wereldtop worden veiligheids- en verkeersmaatregelen getroffen die van invloed zijn op de bereikbaarheid van met name de grote steden in de Randstad.

  Lees verder
 • 15 Mei: Beursvloer De Ronde Venen

  (14-03-2014)

  Op donderdag 15 mei wordt de zesde Beursvloer De Ronde Venen gehouden in De Meijert in Mijdrecht. Beursvloer De Ronde Venen is hét evenement waar bedrijven met maatschappelijke organisaties en instellingen in contact treden.

  Lees verder
Archief