U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Feestelijke ‘eerste’ paal voor start bouw 168 woningen in de Maricken

  (08-02-2016)
  toekomstige bewoners van de Maricken met wethouder David Moolenburgh en Ed Hordijk, directeur van Bouwmaatschappij Verwelius.

  De bouw van de nieuwe wijk de Maricken in Wilnis is officieel gestart. Op vrijdag 5 februari heeft wethouder David Moolenburgh van gemeente De Ronde Venen als aftrap van het project symbolisch de eerste paal de grond in geslagen.

  Lees verder
 • Gedeputeerde licht OV-concessie toe in commissie

  (08-02-2016)

  Op woensdag 10 februari licht de gedeputeerde van de provincie Utrecht, Jacqueline Verbeek-Nijhof, de OV-concessie voor de provincie Utrecht en het resultaat voor de gemeente De Ronde Venen toe. De toelichting is onderdeel van de openbare raadscommissie publieke werken die om 19.30 uur start. De pers is welkom in het gemeentehuis aan de Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht.

 • Aannemersbedrijf Batenburg bouwt woningen MIII architecten

  (05-02-2016)

  De keuze voor aannemersbedrijf Batenburg B.V. voor de bouw van woningen van MIII architecten in de nieuwe wijk Vinkeveld in Vinkeveen is 2 februari 2016 definitief geworden met de ondertekening van een overeenkomst tussen wethouder David Moolenburgh van gemeente De Ronde Venen en Erik Batenburg van Batenburg.

  Lees verder
 • Wethouder Erika Spil over bericht budgetoverschrijding Wmo 2015

  (04-02-2016)
  De berichtgeving in de media heeft ertoe geleid dat er een verkeerd beeld kan zijn ontstaan van de huidige financiële positie binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in 2015.
  Lees verder
 • GroenWest beëindigt deelname aan Stichting Servicepunten De Ronde Venen

  (03-02-2016)

  Als gevolg van de invoering van de nieuwe Woningwet moet woningcorporatie GroenWest haar deelname aan Stichting de Servicepunten De Ronde Venen op 1 juli 2017 beëindigen. In de tussenliggende periode zoeken de gemeente De Ronde Venen en de Rabobank samen met GroenWest naar nieuwe mogelijkheden die tevens de dienstverlening aan de inwoner kunnen verbeteren.

  Lees verder
 • Hoe waardeert u de zorg? Uw mening telt!

  (03-02-2016)

  Vul de online vragenlijst in om in beeld te brengen hoe u de zorg en leefomgeving waardeert. De vragen gaan over uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen. Wilt u meedoen? U kunt zich aanmelden via de website www.mijnkwaliteitvanleven.nl.

  Lees verder
 • Sloop voormalig zwembad Blijdrecht in volle gang

  (03-02-2016)

  De sloop van voormalig zwembad Blijdrecht aan de Dr. J. van der Haarlaan in Mijdrecht is in volle gang. Na de sloop van het pand vindt het grondwerk plaats, gevolgd door de start van de bouw. Het zwembad maakt plaats voor een nieuw wijkje dat twintig woningen gaat tellen

  Lees verder
 • Brandweerpost Wilnis rukt ook uit bij reanimaties

  (03-02-2016)

  Na Mijdrecht en Abcoude rukt nu ook brandweerpost Wilnis uit bij reanimaties.

  Lees verder
 • Vinkeveen krijgt Máximalaan

  (28-01-2016)

  Op de Herenweg in Vinkeveen ter hoogte van huisnummer 112 worden negen royale woningen aan de Vinkeveense Plassen ontwikkeld. Op 26 januari 2016 heeft het college van B en W besloten om de nieuwe weg die deze woningen ontsluit Máximalaan te noemen.

  Lees verder
 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (27-01-2016)

  (Her)kent u iemand die een lintje verdient? Dan kunt u een erkenning voor hem of haar aanvragen. U kunt hem of haar voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Deze persoon moet inwoner zijn van de gemeente De Ronde Venen en zich minimaal 15 jaar geheel belangeloos hebben ingezet voor de samenleving.

  Lees verder
 • De Ronde Venen krijgt een Techniek Driedaagse

  (27-01-2016)
  Foto: Initiatiefgroep Techniek Driedaagse

  Op 25, 26 en 27 oktober organiseren de gemeente De Ronde Venen, technische bedrijven en scholen de eerste Techniek Driedaagse in De Ronde Venen. Het doel van dit evenement is jongeren te enthousiasmeren voor kansrijke banen in de techniek.

  Lees verder
 • Winnaars Sportverkiezingen 2015 bekend

  (25-01-2016)
  Foto; Sportverkiezing winnaars

  Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het Veenweidebad in Mijdrecht zijn vrijdagavond 22 januari de winnaars van de Sportverkiezingen 2015 bekendgemaakt.

  Lees verder
 • Actualisatie rampbestrijdingsplan Gulf Oil Nederland BV

  (13-01-2016)

  Het bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht maakt bekend dat de actualisatie van het rampbestrijdingsplan van Gulf Oil Nederland BV gevestigd aan de Kanaaldijk Oost 11, 1393 PA in Nigtevecht, gedurende zes weken ter inzage ligt.

  Lees verder
Archief