U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • Lees voor
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Winnaars projectencompetitie ‘Bouwen in en aan het landschap’ provincie Utrecht bekend

  (28-01-2015)
  Foto:Gedeputeerde Bart Krol overhandigt tweede prijs aan Joost Samson.

  Tijdens de Dag van de ruimtelijke kwaliteit op 22 januari in het provinciehuis zijn de drie winnaars van de projectencompetitie ‘Bouwen in en aan het landschap’ van de provincie Utrecht bekend gemaakt. ’Deze projecten laten zien hoe (bouw)projecten in het landschap zo ingepast kunnen worden, dat ze de kwaliteit van het landschap versterken’, zegt de jury. De winnaar is park Elisabeth Groen van de Stichting Elisabeth Groen. De tweede prijs gaat naar restauranttoren Grote Sniep van de heer J. Samson uit Wilnis.

  Lees verder
 • Conferentie: een gezonde, gelukkige en veilige jeugd

  (28-01-2015)

  Op donderdag 5 februari 2015 houdt de gemeente De Ronde Venen een conferentie om samen met samenwerkingspartners én inwoners te brainstormen over hoe de  jeugd in De Ronde Venen gezond, gelukkig en veilig kan opgroeien. Doel van de conferentie is het verzamelen van input voor een preventieplan Jeugd.

  Lees verder
 • Winnaars Sportverkiezingen 2014 bekend

  (26-01-2015)
  Foto: winnaars sportverkiezingen

  Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het Veenweidebad in Mijdrecht zijn vrijdagavond 23 januari de winnaars van de Sportverkiezingen 2014 bekendgemaakt. Daan Versteeg is verkozen tot Sportman van het jaar, Matthijs de Ligt tot Sporttalent, Atlantis 1 tot Sportploeg en Derk Cool tot Sportvrijwilliger van 2014. De foto die Jim van Keulen heeft gemaakt tijdens de Zilveren Turfloop is verkozen tot Sportfoto van het jaar.

   

  Lees verder
 • Goud in je wijk op zaterdag 18 april 2015

  (26-01-2015)
  Logo: goud in je wijk

  Gezocht: betrokken bewoners met hart voor de wijk 

  Kijkt u wel eens om u heen in uw buurt en denkt u: ‘hier kan het nog leuker, mooier of gezelliger worden?’

  Lees verder
 • Betalingen aan zorgverleners van PGB houders gegarandeerd

  (22-01-2015)

  Vanaf 1 januari wordt het persoonsgebonden budget (pgb) niet meer op de rekening van budgethouders gestort. Uitbetalingen worden door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) gestort op de rekening van de zorgverlener.

  Lees verder
 • Extra snelheidscontroles N201

  (22-01-2015)

  De politie gaat de komende tijd extra snelheidscontroles op de N201 uitvoeren. De weg is één van de negen trajecten in Midden-Nederland waar politie en Openbare Ministerie extra inzet op plegen.

  Lees verder
 • Eén meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling

  (22-01-2015)
  Foto: vrouw met handen in gezicht

  Sinds 1 januari is er één meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling: Veilig Thuis. Veilig Thuis is ontstaan uit een fusie van het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Daardoor kan de aanpak van geweld in huiselijke kring en de aanpak van kindermishandeling worden geïntegreerd. Veilig Thuis is 24/7 bereikbaar via 0800-2000.

  Lees verder
 • Regionale samenwerking in Midden-Nederland

  (22-01-2015)
  Foto: jongen met fiets

  Veilig Thuis heeft één algemeen (landelijk) telefoonnummer. Bellers worden door het inspreken van hun woonplaats doorgeschakeld naar de juiste regio. In de regio Utrecht hebben 28 gemeenten afspraken gemaakt over de organisatie hiervan. Veilig Thuis Utrecht is ondergebracht bij de gecertificeerde instelling Samen Veilig Midden-Nederland.

  Lees verder
 • Veilig Thuis

  (22-01-2015)

  0800-2000 (gratis)
  24 uur per dag bereikbaar
  www.veiligthuisutrecht.nl

 • Aan welke straat wilt u wonen?

  (21-01-2015)
  Afbeelding: Straatindeling

  De gemeente heeft tijdens een informatieavond over de Maricken op woensdag 14 januari inbreng gevraagd van de bezoekers over mogelijke straatnamen voor deze nieuwe wijk. 

  Lees verder
 • College vergadert in dorpscentrum Willisstee

  (21-01-2015)
  Foto: vlnr: de wethouders Dijkstra, Moolenburgh en Spil, burgemeester Divendal, voorzitter Hageman van de Willisstee, oud-voorzitter en adviseur Kneppers van de Willisstee, bestuurslid Kneppers van de Willisstee, gemeentesecretaris Meijer en wethouder Goldhoorn.

  Het college van B en W heeft dinsdag 20 januari niet in het gemeentehuis, maar in dorpscentrum Willisstee in Wilnis vergaderd. Eén keer per maand verwisselen B en W de collegekamer voor een vergadering ‘op locatie’. Dat kan in een dorpshuis zijn, maar ook in een school, bij een lokale ondernemer, bewonersgroepering, vereniging of instelling. Deze vergaderingen ‘op locatie’ worden gecombineerd met een gesprek en een bezoek aan de organisatie.

  Lees verder
 • De Ronde Venen maakt goede start met nieuwe zorgtaken

  (20-01-2015)

  De introductie in De Ronde Venen van het nieuwe stelsel voor de Wmo en de Jeugdzorg is soepel verlopen, evenals de invoering van de Participatiewet. De veranderingen op deze drie terreinen hebben tot nog toe tot weinig vragen of onaangename verrassingen geleid.

  Lees verder
 • Goed bezochte infoavond de Maricken: Wonen in Wilnis blijkt populair

  (19-01-2015)
  Foto: Uitleg over woningen tijdens goed bezochte informatieavond de Maricken

  Ruim 300 belangstellenden hebben zich woensdagavond 14 januari in dorpscentrum Willistee gemeld voor meer informatie over de Maricken. Bouwmaatschappij Verwelius en gemeente De Ronde Venen gaven tijdens deze avond uitleg over het plan en de eerste koop- en huurwoningen. De verkoop van deze nieuwe wijk in Wilnis start omstreeks mei 2015.

  Lees verder
 • Bodem-, Water- en Milieuplan ter inzage

  (12-01-2015)

  Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben december vorig jaar het ontwerp-Bodem-, Water- en Milieuplan 2016-2021 vastgesteld. Het plan legt voor deze periode het beleid van de provincie Utrecht vast voor bodem, water en milieu.

  Lees verder
Archief