U bent nu hier: HomeActueelNieuwsNieuwsberichten
 • Lees voor
 • RSS

Nieuwsberichten

Op deze plaats vindt u informatie over alle recente ontwikkelingen in en om de gemeente De Ronde Venen. U treft hier actuele nieuwsberichten aan.
Oude nieuwsberichten vindt u in het archief.

 • Doe mee met Burgernet

  (01-10-2014)
  Burgernetcampagne

  Burgernet, het samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen, benadert momenteel inwoners om zich aan te melden als lid. Hoe meer deelnemers, hoe meer kans op succes. De Burgernetwerving duurt nog tot en met 10 oktober.

  Lees verder
 • Een gezellige buurtklus met resultaat op de Robijn

  (01-10-2014)

  Een verslag uit de buurt:

  Dit  jaar maakten bewoners van de Robijn en Saffier in Mijdrecht voor het eerst kennis met Burendag. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest waarbij je, samen met de buurt, iets moois in de wijk kunt doen. 

  Lees verder
 • Gaan gehandicaptenvoorzieningen u aan het hart? Word belangenbehartiger in de wijk

  (01-10-2014)

  Vóór het samengaan van De Ronde Venen met Abcoude en Baambrugge waren er in beide gemeenten gehandicaptenplatforms die voor het behartigen van de belangen van gehandicapten opkomen. In De Ronde Venen was dit de Stichting Platform Gehandicapten De Ronde Venen en in Abcoude de Stichting Adviesgroep Gehandicapten (STAG). Deze platforms, die al veel samen werken, willen nu samengaan en zich robuuster organiseren. Het nieuwe bestuur zal bestaan uit twee leden van de twee oorspronkelijke platforms, aangevuld met twee nieuwe personen. 

  Lees verder
 • Inkoop Jeugdzorg bij vrijgevestigde zorgaanbieders

  (30-09-2014)

  Decentralisatie Jeugdzorg
  Met ingang van 1 januari 2015 worden de gemeenten met de decentralisatie van de jeugdzorg, verantwoordelijk voor het gehele zorgstelsel voor de jeugd. Dit betekent dat de gemeenten zelf contracten af moet sluiten met zorgaanbieders om daarmee zorg te dragen voor zorgcontinuïteit en uitvoering van de Jeugdwet.

  Lees verder
 • De Ronde Venen genomineerd voor Innovatie Award 2014

  (29-09-2014)

  De gemeente De Ronde Venen is een van de drie gemeenten die genomineerd is voor de PinkRoccade Innovatie Award 2014. ‘Van de vijftig gemeenten die zich hebben aangemeld bleken er slechts drie met een echt vernieuwend karakter’, aldus de jury. Vol trots heeft De Ronde Venen deze nominatie geaccepteerd. Op dinsdag 28 oktober a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt…lees verder.

  Lees verder
 • Wat verwacht u van de gemeente?

  (25-09-2014)
  Foto: Bijeenkomst focusgroep servicenormen

  De gemeente De Ronde Venen werkt hard aan een goede dienstverlening. Daarom actualiseren wij op het ogenblik onze servicenormen en vullen ze aan. Uw inbreng is daarbij heel belangrijk. Uw ervaring met en verwachtingen van onze dienstverlening helpen ons om u de service te bieden die u van ons verwacht.

  Lees verder
 • Begroting 2015 ter inzage

  (25-09-2014)
  Afbeelding: Programmabegroting

  Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 16 september de gemeenteraad de begroting voor 2015 ter vaststelling aangeboden. De begroting 2015 ligt tot aan de begrotingsvergadering op donderdag 6 november 2014 ter inzage.

  Lees verder
 • Werkzaamheden aanleg rotonde Pastoor Kannelaan

  (25-09-2014)
  Logo: Provincie Utrecht

  De provincie Utrecht is begonnen met de aanleg van een rotonde bij de kruising van de Ingenieur Enschedeweg (N212) en de Pastoor Kannelaan. Naar verwachting kan de rotonde op 27 oktober in gebruik worden genomen.

  Lees verder
 • Koninklijke onderscheiding voor Tineke Markus – de Kwaadsteniet

  (24-09-2014)
  Foto: Burgemeester Divendal met Tineke Markus

  Tineke Markus - de Kwaadsteniet uit Mijdrecht is zaterdag 20 september, tijdens de viering van het 35-jarig jubileum van de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Deze koninklijke onderscheiding werd bij haar opgespeld door burgemeester Maarten Divendal.

  Lees verder
 • Kansrijke plannen Stationslocatie Mijdrecht

  (24-09-2014)

  Marktpartijen konden zich inschrijven voor de verkoop van de Stationslocatie Mijdrecht. In totaal heeft dit er toe geleid dat maar liefst zes partijen zich hebben ingeschreven met een plan voor de invulling en een financieel voorstel. Het college heeft deze bestudeerd en heeft op 23 september jl. besloten met de initiatiefnemers in gesprek te gaan. Misschien leiden deze gesprekken wel tot een combinatie van kansrijke plannen.

  Lees verder
 • College presenteert ambities in beleidsagenda en begroting 2015

  (17-09-2014)

  Een sluitende, reële begroting, goed georganiseerde zorg en een gemeente waar het goed wonen, werken en leven blijft, dat is waar het college op inzet met zijn beleidsagenda en de begroting 2015. Samen geven deze documenten de plannen voor 2015 aan. De enige manier waarop het college deze plannen kan uitvoeren, is door zuinig te blijven, duidelijk te kiezen en daar waar mogelijk samen te werken met partners en inwoners.

  Lees verder
 • Eerste zandlaag op Marickenzijde is aangebracht

  (11-09-2014)

  De werkzaamheden voor de nieuwbouwlocatie Marickenzijde in Wilnis zijn in volle gang. Aannemer Bunnik B.V. heeft vanaf juni 2014 in opdracht van de gemeente de bestaande sloten gedempt en nieuwe sloten gegraven of verbreed aan de randen van het gebied als compensatie voor de gedempte sloten.

  Lees verder
 • Expositie in het gemeentehuis

  (11-09-2014)
  Foto: synthetic garden3

  Tekenaar en schrijver Conan Hollander exposeert een klein deel van zijn werken van 1 september tot 31 oktober in de oude hal van het gemeentehuis. De werken zijn deel van één universum in verschillende era’s.

  Lees verder
 • Collectes

  (04-09-2014)

  31 augustus - 6 september

  KWF Kankerbestrijding

  7 september - 13 september

  Prinses Beatrix Spierfonds

  14 september - 20 september

  Nierstichting Nederland

  21 september - 27 september

  Fonds verstandelijk gehandicapten

  28 september - 4 oktober

  Dierenbescherming

 • Wijkschouw in Wilnis op 9 en 16 oktober

  (03-09-2014)
  Foto: Wijkteam over wat leeft er in de wijk

  Woont u in Wilnis en wilt u meehelpen belangrijke plekken voor het dorp te benoemen? Meld u dan aan voor een wijkschouw op donderdag 9 of donderdag 16 oktober van 19.30 tot 21.00 uur. Bewonersplatform WilnisKlopt en het wijkteam Wilnis zijn initiatiefnemers en lopen mee. Het wijkteam bestaat uit gemeente, Tympaan-De Baat, politie en GroenWest.

   

  Lees verder
 • Opfriscursus ‘Verkeersregels’

  (28-08-2014)

  De gemeente biedt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een gratis cursus aan waarmee inwoners hun kennis over de verkeersregels kunnen opfrissen. Ook krijgen de deelnemers tips en trucs om milieuvriendelijker en zuiniger te rijden.

  Lees verder
Archief